Στην Αλβανία «μετακομίζει» η Μουσουλμανική Αδελφότητα με εντολή Ερντογάν

Η Αλβανία μετατρέπεται σε σφηκοφωλιά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Αυτό είναι το σχέδιο Ερντογάν. Εάν πραγματοποιηθεί, αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Ελλάδας, αφού η Μουσουλμανική Αδελφότητα από την Αλβανία θα αποτελεί ανοιχτή απειλή στα βορειοδυτικά σύνορά μας.

Από: tribune.gr

Τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξε εντατικοποίηση των συναντήσεων και των αμοιβαίων επισκέψεων μεταξύ των κυβερνήσεων της Τουρκίας και της Αλβανίας.

Αυτή η υψηλή ένταση των διμερών σχέσεων δεν έχει γίνει αντιληπτή από τους στρατηγικούς συμμάχους της Αλβανίας, καθώς και από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, τα οποία έχουν δημιουργήσει πολλά ερωτήματα σχετικά με τον δυτικό προσανατολισμό της Αλβανίας από τη μία πλευρά και τη στενή σχέση με ένα καθεστώς όπως αυτό του Ερντογάν αφετέρου, γράφει αλβανικό δημοσίευμα στη Gazeta Express και αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ως προϊόν αυτής της αγάπης, τον Ιούνιο, πολλές προσφορές στον τομέα της υγείας και της ασφάλειας διαφημίστηκαν και το κερασάκι στην τούρτα λέγεται ότι είναι το συμβόλαιο των 8 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά ορισμένων επιθετικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (οι Τούρκοι τα λένε SIHA).

Ωστόσο, σύμφωνα με διπλωματικές πληροφορίες, το ζήτημα της ξαφνικής εντατικοποίησης των σχέσεων μεταξύ των κυβερνήσεων της Τουρκίας και της Αλβανίας σχετίζεται με το άμεσο συμφέρον του Ερντογάν στην περιοχή, το οποίο αν γίνει πραγματικότητα μπορεί να προκαλέσει πολλούς πονοκεφάλους στους Αλβανούς.
Τι παίζεται κάτω από το χαλί;

Πηγές δείχνουν ότι η κυβέρνηση του Ερντογάν ζήτησε από την Αλβανία να φιλοξενήσει μόνιμα τους ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που εγκατέλειψαν την Αίγυπτο μετά την ανατροπή του Προέδρου Μόρσι το καλοκαίρι του 2013.

Η Τουρκία και το Κατάρ αναγνωρίζονται ως οι κύριοι υποστηρικτές της Ομάδας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στον κόσμο και μετά την ανατροπή τους στην Αίγυπτο κατέφυγαν στην προστάτιδά τους, Τουρκία.

Η κυβέρνηση του Ερντογάν βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο με τη νέα κυβέρνηση της Αιγύπτου ακριβώς λόγω της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Οι Αρχές στην Αίγυπτο κατηγορούν την Τουρκία ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία, δηλαδή τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και παρεμβαίνει στις εσωτερικές τους υποθέσεις.

Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε, οι γεωπολιτικές ισορροπίες έχουν αλλάξει και τώρα η Τουρκία πρέπει να εξομαλύνει τις σχέσεις με την Αίγυπτο, ενώ η τελευταία έχει θέσει ως προϋπόθεση την παράδοση των ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Οι ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας κατηγορούνται ότι σκότωσαν χιλιάδες Αιγύπτιους κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων του 2013 στην Αίγυπτο και ζητήθηκε η έκδοσή τους προκειμένου να δικαστούν στην Αίγυπτο, αλλά η Τουρκία μέχρι στιγμής αγνοεί αυτές τις εκκλήσεις.
Η λύση του καλού παιδιού – της Αλβανίας

Η παράδοση των ηγετών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στις αιγυπτιακές Αρχές θα ανατρέψει τη ρητορική αρκετών ετών Τούρκων ηγετών, οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί στον Ισλαμικό Κόσμο ως εκπρόσωποι των πιστών.

Επίσης, μια τέτοια ενέργεια θα ενοχλούσε ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων του ισλαμικού κόμματος του Προέδρου Ερντογάν (AKP).

Πρέπει να βρει μια λύση όπου οι ψηφοφόροι του δεν θα αναστατωθούν, αλλά και δεν παραμένουν στο επίκεντρο της αιγυπτιακής πίεσης.

Πηγές δείχνουν ότι η Τουρκία αρχικά ζήτησε από το Κοσσυφοπέδιο να στεγάσει τους ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ως λύση, προκειμένου ο πρόεδρος Ερντογάν να πει στις αιγυπτιακές Αρχές ότι «αυτοί που αναζητάτε δεν είναι πλέον στην Τουρκία».

Ωστόσο, λόγω των εσωτερικών ιδιαιτεροτήτων στο Κοσσυφοπέδιο και του κινδύνου που ενέχουν αυτά τα άτομα, δεδομένης της προβληματικής σχέσης που έχουν με την ασφάλεια και το κράτος δικαίου, η Πρίστινα αρνήθηκε, κάνοντας την Τουρκία να στρέψει τα μάτια της προς τα Τίρανα.

Επί του παρόντος, η αλβανική κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει εάν θα αποδεχθεί ή όχι το αίτημα του Προέδρου Ερντογάν να συμμετάσχει στις γεωπολιτικές διαπραγματεύσεις της, καθιστώντας ένα ασφαλές καταφύγιο για ισλαμιστές ηγέτες σε όλο τον κόσμο.

Ενώ η δημόσια άρθρωση είναι εντελώς διαφορετική, οι Αλβανοί κινδυνεύουν να χρησιμοποιηθούν αυτή τη φορά ως «ζώα για σφαγή» στην υπηρεσία των πολιτικών συμφερόντων του Τούρκου ηγέτη.

Με άλλα λόγια, κινδυνεύουν να χρησιμοποιηθούν ως πραγματικός «χώρος υγειονομικής ταφής», όπου κάθε ισχυρό άτομο ρίχνει τα απόβλητά του αφού τα χρησιμοποιήσει και δεν τα χρειάζεται πλέον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail