Υπαίθριοι χώροι διασκέδασης:

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν δείχνει να έλαβε το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν οι χιλιάδες λαού που διαδήλωσαν σε ολόκληρη τη χώρα κατά της (άμεσης ή έμμεσης) υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, άλλα με ακόμα πιο λυσσαλέο και απάνθρωπο τρόπο, οδηγεί την κοινωνία σε ακραία πόλωση, εντείνοντας τους κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Από: sportime.gr - Ελευθέριος Ανδρώνης

Από σήμερα μπαίνουν σε εφαρμογή τα… περίφημα σηματάκια σταμπαρίσματος που θα διαχωρίζουν τα καταστήματα σε δήθεν «covid-free»… αποστειρωμένους παραδείσους (ενώ και οι εμβολιασμένοι μολύνονται άλλα και μεταδίδουν τον ιό, σε μικρότερο βαθμό) και στους «μικτούς χώρους» των λοιπών… υπανθρώπων.

Τα λεγόμενα «covid-free» μαγαζιά, γίνονται υγειονομικές βόμβες στην εστίαση και τη διασκέδαση, με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Αν κάποιος μαγαζάτορας βάλει μια ταμπέλα έξω από το μαγαζί του που αναγράφει πως δεν επιτρέπει την είσοδο σε άτομα συγκεκριμένης εθνικότητας, θα πάει φυλακή με τον αντιρατσιστικό νόμο, και καλώς θα πάει. Αν βάλει ταμπελάκι πως δεν δέχεται ανεμβολίαστους, θα παρουσιαστεί ως υπόδειγμα από την κυβέρνηση και τα νεοταξικά ΜΜΕ. Υπάρχει λογική;

Μάλιστα η κυβέρνηση τραβάει το σχοινί ακόμα παραπέρα, αποκαλύπτοντας ολοένα και περισσότερο το αποκρουστικό της, απολυταρχικό πρόσωπο, φέρνοντας νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης (μπαρ, club, μπουζούκια κλπ) θα λειτουργούν ΜΟΝΟ ως αμιγείς χώροι, για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, και ασφαλώς μόνο για… καθήμενους.

Έως τώρα χάριζαν ως… «προνόμιο» στους εμβολιασμένους, τους κλειστούς χώρους. Τώρα ο κοινωνικός διχασμός περνάει και στους ανοιχτούς. Μιλάμε για οριστική ταφόπλακα στον τομέα της εστίασης και της διασκέδασης.

Η «μπάλα» έχει χαθεί εντελώς.

Παρακολουθούμε ένα μπάχαλο από παρανοϊκά μέτρα που ανακοινώνονται σε μορφή χιονοστιβάδας. Η πειθώ για τον εμβολιασμό έχει πάει περίπατο προ πολλού. Κανείς πλέον δεν γνωρίζει τι από όλα αυτά τα απάνθρωπα μέτρα είναι αποτέλεσμα εισήγησης των ακαταδίωκτων ειδικών και τι είναι αποτέλεσμα εισήγησης… ανειδίκευτων πολιτικάντηδων.

Επιπλέον, στη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα ορίζονται τα πεδία υποχρεωτικότητας και θα δίνεται το δικαίωμα στον εργοδότη να μαθαίνει ποιοι υπάλληλοι είναι εμβολιασμένοι!

Ισοπεδώνουν τα πάντα.

Η ιδιωτικότητα, η προστασία προσωπικών δεδομένων, το ιατρικό απόρρητο, όλα κατακρεουργούνται. Το καταλαβαίνουμε αυτό; Ουσιαστικά δίνουν εντολή για «μαύρες λίστες» σε κάθε επιχείρηση.  Και στο τέλος του δρόμου περιμένει αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών, δηλαδή απόλυση που δεν ονομάζεται «Γιάννης» άλλα «Γιαννάκης».

Όλα θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης που το αν ζεις ή αν πεθάνεις (οικονομικά και κοινωνικά) εξαρτάται από το αν έχεις «τσιμπήσει την ευκαιρία» όπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτός ο εξευτελιστικός έλεγχος και το φακέλωμα εργαζομένων και πελατών σε επιχειρήσεις και μαγαζιά εστίασης, είναι ζωτικής σημασίας θέμα ακόμα και για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες. Όταν καταπατάται η ισότητα, η ισονομία, η δημοκρατία, το Σύνταγμα, κανείς δεν μπορεί να μένει αμέτοχος σε αυτό. Και στην παγκόσμια ιστορία, δεν υπήρξε απολυταρχία που να μην στράφηκε στο τέλος εναντίον όλων των πολιτών ανεξαιρέτως.

Το ότι ο σκεπτικιστής που δεν έχει πειστεί ακόμα από την κυβέρνηση να εμβολιαστεί, θα πρέπει να πληρώνει 40 ευρώ χαράτσι για να πάει διακοπές σε νησί, το ότι ο συνάδελφος που δεν έχει «τσιμπηθεί» διαπομπεύεται μέσα σε έναν χώρο εργασίας και οδηγείται στον δρόμο, το ότι ο εστιάτορας καλείται να παίξει τον ρόλο αστυνομικού που διαχωρίζει «καθαρούς» από «ακάθαρτους», το ότι ολόκληρη η καθημερινότητα μας, διαμορφώνεται με ένα στάτους που συνεχώς καλείσαι να αποδείξεις με αποδεικτικά ότι δεν είσαι «ένοχος» απείθειας προς το κράτος,  όλα αυτά -όχι απλώς ανοίγουν κερκόπορτα σε φασιστικού τύπου διακυβέρνηση- άλλα γκρεμίζουν το τείχος κάθε δημοκρατικής έννοιας.

Και πως ακριβώς να πειστεί ο διστακτικός πολίτης για να εμβολιαστεί; Υπάρχει σοβαρή στρατηγική εμβολιασμού μέσα σε αυτό το χάος; Δίνεται προτεραιότητα σε αυτούς που κινδυνεύουν πραγματικά από τον ιό, δηλαδή τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από σοβαρά νοσήματα;

Πάρε εσύ νέε 150 ευρώ με την πρώτη δόση (και πήγαινε να μεταδώσεις τον ιό στα νησιά), πάρε εσύ φαντάρε 5 μέρες άδεια αν εμβολιαστείς, πάρε εσύ έκπτωση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πάρε εσύ επιχειρηματία… αστραφτερό σηματάκι «covid-free» και «πλήρως εμβολιασμένου προσωπικού» να το μοστράρεις στους πλεμπαίους, ρίξε και ένα σποτάκι στην τηλεόραση με τον καημένο τον τουρίστα που χάνει τις διακοπές του επειδή βρέθηκε θετικός.

Έτσι θα πείσουν τον κόσμο; Με αυτές τις ανοησίες; Με ωμούς εκβιασμούς από τη μια και ανούσιες διευκολύνσεις από την άλλη; Και το λένε και ανερυθρίαστα στα μούτρα μας πλέον, με δηλώσεις όπως αυτή που έκανε ο Άκης Σκέρτσος, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει «και μαστίγιο και καρότο»(!) προς τους πολίτες; Συνειδητοποιούν καθόλου το τι λένε;

Με το 60% του πληθυσμού ανεμβολίαστο, η κυβέρνηση έχει να αντιτείνει μόνο το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»;

Διαιρεί με αναίσχυντο τρόπο τον Ελληνικό λαό και έτσι νομίζει ότι θα… βασιλεύσει;

Όσο περισσότερο σπρώχνουν προς το περιθώριο ένα τεράστιο μέρος της κοινωνίας, τόσο το σύνολο της κοινωνίας θα τους κατατάσσει εκεί που ανήκουν. Στο περιθώριο.