Οι σχέσεις Κοσσυφοπεδίου-Ελλάδας προχωρούν προς αναγνώριση- πολιτικός αναλυτής

Ο αναλυτής Μπαρδούλ Χασανπαπάι  σημείωσε ότι η πρόσφατη συνάντηση μεταξύ των πρωθυπουργών του Κοσσυφοπεδίου και της Ελλάδας είναι ένδειξη ότι σημειώνουν πρόοδο προς την αναγνώριση.

Από: echedoros-a.gr

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό συμβαίνει λόγω των γεωστρατηγικών συμφερόντων που έχει η Ελλάδα έναντι του Κοσσυφοπεδίου.

Η γειτονική χώρα έχει προσωπικό συμφέρον να είναι περισσότερο παρούσα στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων έχοντας ευεργετική επιρροή για την περιοχή αφού χρησιμοποιεί τη θέση της ως μέλος της ΕΕ.
 
Επιπλέον, ο αναλυτής τονίζει ότι περισσότερη εμπλοκή της Ελλάδας στα Δυτικά Βαλκάνια εξισορροπεί επίσης τη σχέση της με την Τουρκία.

Ο Χασανπαπάι είπε ότι το γραφείο οικονομικών υποθέσεων του Κοσσυφοπεδίου στην Ελλάδα επέμεινε συνεχώς στην ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η αναγνώριση της ανεξαρτησίας αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή.

Παρά την ενίσχυση των σχέσεων, σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα θα συνεχίσει στην ίδια γραμμή, δεν θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο εάν το τελευταίο δεν έχει συμφωνία με τη Σερβία. Αυτό έρχεται από τη διαχρονική σχέση Σερβίας- Ελλάδας, αλλά και από τη συσχέτιση με το κυπριακό πρόβλημα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail