Καθόλου τυχαίο ότι Μακρόν-Μητσοτάκης βγήκαν ίδια μέρα κι ώρα να πουν το ποίημα

Να πιάσουμε τώρα και το επίμαχο θέμα του κορονοϊού. Παρακολουθώ εξαρχής την εξέλιξη της πολιτικής διαχείρισης του κορονοϊού στη Γαλλία κάνοντας τις ανάλογες συγκρισεις με την Ελλάδα. Τυγχάνει η Γαλλία να έχει πολύ σοβαρότερο Τύπο και αναλυτές που παρουσιάζουν τα θέματα πιο σφαιρικά, άρα και η πληροφόρηση είναι πληρέστερη, σε αντίθεση με την εδώ προπαγάνδα σοβιετικού τύπου που κάνουν οι διάφορες Πράβδες με τα διαφημιστικά πακέτα.

Ελένη Παπαδοπούλου

Ήταν πραγματικά περίεργο το γεγονός ότι τα διαγγέλματα Μακρόν-Μητσοτάκη γίνονταν ταυτόχρονα σε πολλές φάσεις, με τη διαφορά ότι ο δικός μας έχει κάπως περισσότερα. Ο άλλος έστελνε και τον πρωθυπουργό του να μιλάει.

Δε θεωρώ καθόλου τυχαίο ότι χτες, ίδια ημέρα και σχεδόν ίδια ώρα, βγήκαν ΚΑΙ οι δύο να πουν το ίδιο σχεδόν ποίημα τους περί υποχρεωτικών εμβολιασμών και covid pass. Αυτό σημαίνει συνεννόηση σε ανώτερο επίπεδο. Ποιο ειναι το ανώτερο επίπεδο; Αυτο που έχει βάλει δύο ορντινάτσες του να τρομοκρατούν τον κόσμο και να απειλούν τις ελευθερίες του. Ναι, υπάρχουν και αυτές ως αυτονόητες και όχι ως προνόμια που μας δίνει ο κάθε ένας με εξουσία. Δεν είμαστε σκύλοι. Είμαστε άνθρωποι.  

Δεν είναι τυχαίο ότι κινήθηκαν στο ίδιο επίπεδο ανακοινώσεων.

Αυτό όμως που είναι διαφορετικό είναι η στάση της γαλλικής αντιπολίτευσης που έχει μιλήσει ανοιχτά για καταπάτηση του Συντάγματος και λογικά θα κινηθεί εναντίον των εξαγγελιών. Σε αντίθεση με την δική μας των ελληνόφωνων τζιτζιφιόγκων ανύπαρκτων στην Βουλή.

Διαφορετική είναι και η αντίδραση του κόσμου, όπου το κράξιμο είναι πέραν κάθε φαντασίας. Σε αντίθεση με τους δικούς μας που έτρεξαν να χειροκροτήσουν το φασισμό.

Διαφορετική είναι και η στάση της γαλλικής Ανεξάρτησης Αρχής Προσωπικών Δεδομένων που έχει γνωμοδοτήσει από το Μάιο ότι τα μέτρα δεν μπορεί να αφορούν καθημερινές δραστηριότητες (εστίαση, εργασία, καταστήματα κτλ) ούτε να πλήττουν βασικές ελευθερίες (π.χ. ελευθερία της θρησκευτικής λατρείας ή ελευθερία του συνέρχεσθαι), αλλά μόνο συναθροίσεις με πολύ μεγάλο αριθμό συγκεντρωμένων που δεν εμπίπτουν στις ανωτέρω κατηγορίες. Εδώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και η στάση της δικής μας Αρχής είναι για τα μάτια του κόσμου, να πει κι αυτή κάτι, να δικαιολογήσει τα μισθά της.

Στη Γαλλία ετοιμάζονται νομικές κινήσεις. Εδώ δεν ξέρω πραγματικά τι γίνεται ακριβώς. Η επίθεση στην κοινωνία είναι άνευ προηγουμένου. Κερδήθηκε η μάχη για το διαχωρισμό που επιχείρησαν στους εξωτερικούς χώρους. Για τους εσωτερικούς μας είναι προς το παρόν αδιάφορο το θέμα. Αμφίβολο είναι αν θα μπορεί να εφαρμοστεί.

Παραμένουμε ψύχραιμοι και όρθιοι σε αυτό το ανελέητο bullying, σε αυτόν τον παραλογισμό. Συνεχίζουμε να προασπιζόμαστε το δικαίωμα στη ζωή, όχι απλά στην επιβίωση. Στο μεταξύ η χώρα καταστρέφεται ποικιλοτρόπως, αλλά εμείς ασχολούμαστε με τις βελόνες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail