Από Σεπτέμβριο με σκαναρισμα barcode τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς

Όταν πριν από λίγα χρόνια σου έλεγε κάποιος ότι για να στείλεις το παιδί σου στο σχολείο πρέπει να έχει barcode ήταν σίγουρα ψεκασμένος. Και όμως σήμερα γίνεται πραγματικότητα.

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει εκπαιδευτικούς και τις γυναίκες που είναι δικαιούχοι του προγράμματος για τους δωρεάν παιδικούς σταθμούς μέσω του ΕΣΠΑ.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση με αριθμό 78812 από 15/7/21 που υπογράφουν ο Υπουργός Επικρατείας κ. Πιερρακακης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Τσακίρης, η Υφυπουργός Εργασίας κ. Μιχαηλίδου και ο Αναπληρωτης Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας έρχεται να κάνει όλες τις συνωμοσίες μέρος της καθημερινότητας των παιδιών που από 1η Σεπτεμβρίου θα πάνε στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ οι δικαιουχες μητέρες του προγράμματος, άνεργες ή μονογονεϊκές οικογένειες, θα πρέπει να εκδόσουν ένα γραμμωτό κώδικα (barcode) τον οποιο θα χρησιμοποιούν δύο φορές καθημερινά, μια κατά την παράδοση του παιδιού στον παιδικό σταθμό και μια κατά την παραλαβή του.

Συγκεκριμένα διαβάζουμε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

γ) Να καταγράφουν την είσοδο και έξοδο των παιδιών και λοιπών ατόμων στις δομές του Προγράμματος, με χρήση ειδικής εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας που θα διαθέτει η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στους συμμετέχοντες Φορείς, μέσω  του  ιστότοπου  του  Προγράμματος.  Η  εν  λόγω  εφαρμογή θα χρησιμοποιείται για τη σάρωση του γραμμωτού κώδικα (barcode) που θα βρίσκεται εκτυπωμένο σε ειδικό έγγραφο που θα φέρουν οι ωφελούμενοι κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εξυπηρετούμενων ατόμων.


Σίγουρα αυτό σου θυμίζει Χόλιγουντ, ψεκασμενους, τρελούς που έκαναν κάποτε συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και τους χλεύαζαν οι περισσότεροι.

Και όμως από 1η Σεπτεμβρίου 2021 θα είναι η καθημερινότητα χιλιάδων παιδιών που πλέον θα σκαναρονται δις ημερησίως από τους εκπαιδευτικούς / παιδαγωγούς τους στα πλαίσια της "διασφάλισης της ορθής εφαρμογής του προγράμματος".

Τα παιδιά πλέον εκπαιδεύονται από τη βρεφική τους ηλικία στο σκανάρισμα. Οι επόμενοι πολίτες πρέπει να είναι πειθήνιοι.

Φυσικά το κρατικό σύστημα επιβολής ξεκίνησε από τους αδύναμους που αδυνατούν για άλλη μια φορά να αντιδράσουν.

Τις γυναίκες που είναι μόνες στον κόσμο με μικρά παιδιά. Που εάν δεν τα στείλουν στον παιδικό σταθμό θα χάσουν κοινωνικά επιδόματα, το μισθό τους και εν τέλει τα ίδια τους τα παιδιά από αδυναμία να τα ζήσουν.

Πλέον την Αποκάλυψη δεν τη διαβάζουμε, τη ζούμε...

ΥΓ: Σε κάνα χρόνο και επειδή τα χαρτιά χάνονται εύκολα, γίνεται το χαρτί βραχιολάκι και λίγο αργότερα γιατί όχι και τσιπάκι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail