4 ροφήματα με προβιοτικά που βοηθούν στο αδυνάτισμα

Τα προβιοτικά είναι τα φιλικά βακτήρια που αποικούν στο έντερό μας και βοηθούν στη διάσπαση των θρεπτικών συστατικών, στην προστασία από παθογόνους μικροοργανισμούς και κατ’ επέκταση ενίσχυση του ανοσοποιητικού, στη σύνθεση βιταμινών όπως η βιταμίνη Κ, το φολικό οξύ, η βιταμίνη Β12 κ.ά.

Από: onmed.gr

Έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα με φυσιολογικό βάρος έχουν διαφορετικό εντερικό μικροβίωμα (το σύνολο των μικροοργανισμών στο έντερό μας) συγκριτικά με υπέρβαρους ή παχύσαρκους.

Αν και οι μηχανισμοί με τους οποίους τα προβιοτικά επηρεάζουν το βάρος δεν είναι ακόμα πλήρως κατανοητοί, φαίνεται να επηρεάζουν την όρεξη και την αξιοποίηση της ενέργειας μέσω της παραγωγής οξικού, προπιονικού και βουτυρικού οξέος, τα οποία είναι λιπαρά οξέα βραχείας αλύσου.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί 4 ροφήματα με προβιοτικά που συμβάλλουν στο αδυνάτισμα:


Πηγή: Bestie
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail