Ρωσικό Su-35...έκλεισε την πόρτα σε κατασκοπευτικό των ΗΠΑ πάνω από τον Ειρηνικό

Αlexander Ryumin / ΤΑSS
Freepen.gr - Ένας ρωσικό Su-35 των δυνάμεων άμυνας του Ειρηνικού Στόλου αναχαίτισε ένα αεροσκάφος στρατηγικής αναγνώρισης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας την Πέμπτη.

"Στις 10 Ιουνίου, ρωσικοί σταθμοί ραντάρ εντόπισαν εναέριο στόχο πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό που πλησίαζε τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας", αναφέρει η δήλωση.

Ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-35 των δυνάμεων συναγερμού ταχείας αντίδρασης για την άμυνα του Ειρηνικού στόλου απογειώθηκε για να εντοπίσει τον εναέριο στόχο και να τον αποτρέψει από την παραβίαση των ρωσικών κρατικών συνόρων, ανέφερε το υπουργείο.

"Δεν επετράπησαν παραβιάσεις των ρωσικών κρατικών συνόρων", αναφέρει η δήλωση.

Το πλήρωμα του Su-35 αναγνώρισε τον εναέριο στόχο ως αεροσκάφος στρατηγικής αναγνώρισης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ RC-135 και το αναχαίτισε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Αφού το ξένο στρατιωτικό αεροπλάνο έκανε μια στροφή από τα ρωσικά κρατικά σύνορα, το πλήρωμα του Su-35 επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της χώρας του, δήλωσε το υπουργείο.

"Η πτήση του ρωσικού μαχητικού έγινε σε αυστηρή συμμόρφωση με τους διεθνείς κανόνες χρήσης του εναέριου χώρου", δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail