Καθώς χάνεται η Αμμόχωστος

Τη βδομάδα που πέρασε στην Ελλάδα το κύριο θέμα συζήτησης ήταν η βλακώδης ανάρτηση μιας κοπέλας (υπήρξε κάποτε και υποψήφια βουλευτής, αλλά έτσι κι αλλιώς στα ψηφοδέλτια όλοι χωράνε) στην οποία ανάρτηση έλεγε πως δεν αντέχει να βλέπει τρίχες στις μασχάλες γυναικών και κυτταρίτιδα στις γάμπες τους.

Από: philenews.com - Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου

Μετά την ανάρτηση της κοσμοθεωρίας της, ο μισός πληθυσμός της χώρας μπήκε στον κόπο να της απαντήσει και η ίδια παρέλασε από διάφορα τηλεοπτικά κανάλια για να εξηγήσει καλύτερα τι εννοούσε και γιατί ήταν τόσο σημαντικό να το μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο. Σκοπός της, εν πολλοίς, ήταν να σώσει την ανθρωπότητα από τις τρίχες.

Την ίδια περίοδο στην Κύπρο ήμασταν απασχολημένοι με άλλου είδους θέματα. «Ποιος θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Βουλής». Τρίχες φυσικά δεν το λες το ζήτημα, μιας και ο/η υπό συζήτησιν θα είναι ο δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία του τόπου. Ωστόσο είτε ο/η Χ είναι είτε ο/η Ψ, καμία ίσως διαφορά δεν θα κάνει στις αποφάσεις που θα ληφθούν στη Βουλή και θα αφορούν στην καθημερινότητά μας. Ο προ-προηγούμενος, με την ανάληψη των καθηκόντων του, προσπάθησε να βάλει κάγκελα γύρω από το κτήριο της Βουλής, προσπάθησε να επιβάλει dress code και μας αποχαιρέτησε πίνοντας στην υγειά μας. Μετά από αυτόν, τίποτα και κανείς δεν μπορεί να μας εκπλήξει. Είτε Χαράλαμπος είτε Αννίτα είτε Άντρος είτε Νικόλας… στην τελική ολίγον μπορεί να αφορά στον πολίτη. Τα κόμματα ωστόσο επιλήφθηκαν του θέματος ως να ήταν το μείζον της συνέχειας της ύπαρξής μας αναλώνοντας όλη την ενέργειά τους στα συνηθισμένα παίγνια πάρε-δώσε.

Στο μεταξύ, το κατοχικό καθεστώς προχωρεί ακάθεκτο προς εποικισμό της Αμμοχώστου και μετατροπής της σε τουριστικό θέρετρο, όπως έγκαιρα είχε προαγγείλει. Προαγγελία που δεν πήραμε και ιδιαίτερα στα σοβαρά. Ούτε ακόμα κι όταν είδαμε πως υλοποιείται.

Μετά την πρώτη φιέστα που έστησαν τον περασμένο χρόνο, προχωρούν πλέον σε κατεδαφίσεις κτηρίων, εξαφανίζουν ίχνη, φτιάχνουν δρόμους, στήνουν κρεβατάκια στην παραλία κι ετοιμάζονται να υποδεχτούν μια νέα εποχή με νέα δεδομένα. Σχεδόν κανείς όμως δεν συγκινείται από το γεγονός αυτό. Ούτε οι πολίτες ούτε η ηγεσία. Είναι σαν να μη μας αφορά. Το πολύ-πολύ να αντιδράσουμε όταν δούμε τους τουρίστες να προτιμούν την εκεί παραλία. Το πολύ πολύ να προτιμήσουμε και εμείς την εκεί παραλία. Στο παρόν στάδιο πιο πολύ μας απασχολούν οι τρίχες παντός είδους. Το Κυπριακό δεν πουλάει ούτε σε μας τους ίδιους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail