Στην Α’ Αθηνών… σφάζονται παλικάρια

Πραγματική σφαγή γίνεται στη Ν.Δ. για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας, αφού στα βαριά ονόματα του κυβερνώντος κόμματος έρχονται τώρα να προστεθούν και τα πουλέν της κυβέρνησης.

Από: topontiki.gr - Πηνελόπη Νάσσου

Το εντυπωσιακό στην ιστορία είναι πως, παρότι το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει τα σενάρια για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, πολλά στελέχη της κυβέρνησης και βουλευτές κονταροχτυπιούνται για το ποιος τελικά θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο. Αυτό συμβαίνει διότι στην Α’ Αθήνας παρατηρείται συνωστισμός «κορυφαίων», καθώς πρόκειται για μια μεγάλη περιφέρεια, στην οποία η Ν.Δ. είναι πολύ ισχυρή.

Οι πληροφορίες λένε ότι στο κόμμα διεξάγεται ένας υπόγειος πόλεμος ανάμεσα στα παλαιά και τα νέα στελέχη, ιδίως μεταξύ αυτών που βρίσκονται σήμερα στην κυβέρνηση και προέρχονται από άλλο κόμμα.
Η λογική που επικρατεί σε αυτή την αντιπαράθεση είναι ότι «ήρθαν τα άγρια να διώξουνε τα ήμερα». Και όταν μιλάμε για «ήμερα», εννοούμε τους βουλευτές της Ν.Δ. που έχουν ατελείωτες εργατοώρες στο κόμμα και στη Βουλή, αλλά σήμερα αισθάνονται παραγκωνισμένοι, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως θέλει να φτιάξει τη δική του, απολύτως έμπιστη ομάδα.

Καινούργοι κατά παλαιών

Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019 στην πρώτη περιφέρεια της χώρας είχαν εκλεγεί επτά βουλευτές: η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Θανάσης Πλεύρης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Άγγελος Συρίγος, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και η Φωτεινή Πιπιλή.

Όλα δείχνουν ότι δυο με τρεις από τους τότε εκλεγμένους βουλευτές δεν θα βρίσκονται στο επόμενο Κοινοβούλιο, καθώς εδώ υπεισέρχεται ο παράγοντας των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών, αλλά και το γεγονός ότι η Ν.Δ. δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα καταφέρει να ξαναπάρει το ποσοστό του 2019.

Η Κεφαλογιάννη, ο Κικίλιας και ο Κακλαμάνης έχουν μια καλή βάση ψηφοφόρων, αφού ο τελευταίος έχει διατελέσει δήμαρχος της Αθήνας, ενώ ο Κικίλιας είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης. Η Κεφαλογιάννη από την πλευρά της έχει σοβαρά ερείσματα στις οργανώσεις του κόμματος και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους ψηφοφόρους της Ν.Δ.

Οι μετοχές του Πιερρακάκη

Δύο περιπτώσεις ωστόσο εξωκοινοβουλευτικών υπουργών έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα τους νυν βουλευτές της Ν.Δ. Οι πληροφορίες λένε ότι ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης κατευθύνεται προς την Α’ Αθήνας αλλά και ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης φαίνεται να καταλήγει στο ότι αυτή είναι η περιφέρεια στην οποία θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών.

Ο Πιερρακάκης αυτή τη στιγμή εμφανίζεται ως ο υπουργός με τις καλύτερες επιδόσεις στο χαρτοφυλάκιό του. Το γεγονός ότι στη συνείδηση του κόσμου έχει περάσει πως ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είναι ο πλέον επιτυχημένος, δεδομένου ότι έτρεξε με επιτυχία το πρότζεκτ των εμβολιασμών, ενώ έχει φέρει εις πέρας και μια σειρά σοβαρά θέματα της ψηφιακής διακυβέρνησης, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στους ενδιαφερόμενους.
Καθώς μάλιστα τα επιτεύγματα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής αναμένεται να αξιοποιηθούν στην προεκλογική περίοδο, οι μετοχές του αναμένεται ότι θα ανέβουν ακόμη περισσότερο.

Η περίπτωση Χρυσοχοίδη

Ο Χρυσοχοΐδης, ύστερα από πολλές συζητήσεις, φαίνεται ότι επίσης κατευθύνεται προς την Α’ Αθήνας.
Το γεγονός ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πολιτευόταν για χρόνια στη Β’ Αθηνών είχε δημιουργήσει την εντύπωση σε πολλούς ότι θα επέλεγε τα παλιά του λημέρια. Με δεδομένο ωστόσο ότι εκεί οι πέντε από τους επτά βουλευτές θα καταφέρουν να κερδίσουν την έδρα τους ή, αν μη τι άλλο, θα δοθεί σκληρή μάχη μεταξύ τους, έκανε τον Χρυσοχοΐδη να αναθεωρήσει την επιλογή του.

Στη Β’ Αθηνών, όπως είναι γνωστό, εκλέγονται ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Νίκη Κεραμέως, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο Δημήτρης Καιρίδης και η Ζωή Ράπτη.
Οι ίδιες πηγές λένε πάντως ότι ο Χρυσοχοΐδης είχε εξετάσει και την περίπτωση να κατέβει στα δυτικά, όπου εκλέγεται ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος το 2019 είχε «εξυπηρετήσει» τον πρωθυπουργό κατεβαίνοντας σε αυτή την περιφέρεια, την οποία δεν ήθελε κανένας. Άρα τη συγκεκριμένη στιγμή πολύ δύσκολα ο πρωθυπουργός θα έβαζε… «καπέλο» στον υφυπουργό Εξωτερικών.

Άγνωστο παραμένει το τι θα κάνει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, για τον οποίο επίσης ακούγονται η Α’ Αθήνας και η Α’ Πειραιώς.
Αλλά και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος θα μπορούσε να πολιτευθεί είτε στην Α’ Αθήνας είτε στη Δυτική Αττική.

Στην πρώτη περιφέρεια της Αθήνας θέλει όμως να επιστρέψει και ο πρώην επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος, ως πρώην δήμαρχος Αθηναίων, διαθέτει μια μεγάλη δεξαμενή ψήφων. Άλλωστε ο ίδιος έχει αφήσει δημοσίως να εννοηθεί ότι θα ήθελε να επιστρέψει στην Αθήνα, από όπου άλλωστε άρχισε την πολιτική του καριέρα ως δήμαρχος.


Για να το πούμε απλά, εάν δεν βρεθεί τρόπος «αποκέντρωσης» κάποιων ηχηρών υποψηφιοτήτων, στις επόμενες εκλογές αναμένεται να γίνει… χαμός για τις θέσεις της Αθήνας. Όποιος ζήσει κι όποιος πάει σπίτι του…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail