Η Ρωσία «εξέδωσε μισό εκατομμύριο διαβατήρια στην ανατολική Ουκρανία» σε δύο ημέρες

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι έχει εκδώσει 527.000 ρωσικά διαβατήρια σε κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας (Ντονμπάς), σε αυτούς που έχουν υποστηριχθεί από τη Ρωσία και πολεμούν το Κίεβο. 

Από: echedoros-a.gr 

Η υπηρεσία μέσων ενημέρωσης του υπουργείου έκανε την ανακοίνωση στις 2 Μαΐου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Πρόσφατα, η Ρωσία εξέδωσε 650.000 νέα διαβατήρια στην περιοχή αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε το 2019 να απλοποιήσει και να επεκτείνει τη διαδικασία χορήγησης ιθαγένειας σε κατοίκους σε αυτές τις περιοχές.

Η πολιτική της Μόσχας για τη χορήγηση υπηκοότητας στην Ουκρανία έχει επικριθεί διεθνώς επειδή θεωρείται ως απόπειρα αποσταθεροποίησης της ανατολικής Ουκρανίας, όπου πάνω από 13.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την έναρξη των εχθροπραξιών τον Απρίλιο του 2014.

Η Ουκρανία καταδίκασε την πολιτογράφηση των Ουκρανών πολιτών, θεωρώντας την απόφαση ως μέρος του υβριδικού πολέμου της Μόσχας και παραβίαση της κυριαρχίας της Ουκρανίας.

Η Ρωσία πρόσφερε στρατιωτική, οικονομική και πολιτική στήριξη σε αυτονομιστές σε περιοχές της Ουκρανίας Λουχάνσκ και Ντονέτσκ.

Παρά τα στοιχεία, η Μόσχα συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι δεν εμπλέκεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας.
Αυτές οι εξελίξεις σημειώθηκαν σε μια εποχή αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι ρωσικές αρχές αύξησαν τη στρατιωτική τους παρουσία στα σύνορα με την Ουκρανία και την περιοχή της Κριμαίας, την οποία η Μόσχα προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail