Ένα βήμα πριν την στάση πληρωμών από τους πολίτες

Υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης συστημικής τράπεζας, ανέλυε στο newsbreak.gr την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πραγματική οικονομία και τα νοικοκυριά.

Από: newsbreak.gr

Δεν είναι μόνο τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών τα οποία πολλαπλασιάζονται με ιλιγγιώδη ρυθμό, καθώς τα νοικοκυριά, εκτός από τις επιχειρήσεις, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους είτε αυτές αφορούν επιχειρηματικά είτε καταναλωτικά δάνεια.

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο όμως είναι ότι οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν ούτε στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. Ειδικά οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της Δ.Ε.Η. έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και προκαλεί εντύπωση διότι ουδείς ασχολείται με αυτή την στάση πληρωμών που είναι υπαρκτή και όχι κάποια άσκηση επί χάρτου του οικονομικού επιτελείου.

Η κατάσταση είναι πλέον εκρηκτική και η επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης αφορά μόνο την επιβίωση και όχι την διαβίωση. Επισήμως βέβαια ουδείς τολμά να ζητήσει αυτά τα στοιχεία, ούτε καν η αξιωματική αντιπολίτευση που όφειλε να το κάνει προκειμένου να έχει μία πλήρη εικόνα της πραγματικής κατάστασης. Διότι εδώ μιλάμε για την σκληρή καθημερινότητα των ελλήνων πολιτών και όχι μακροοικονομικά μεγέθη τα οποία μαγειρεύονται κατά το δοκούν για να εξυπηρετήσουν την όποια προπαγάνδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail