Όταν η ΜΙΤ εξαφάνισε την αστυνομία για να περάσει τρομοκράτες στη Συρία - Ποια χώρα παρείχε τα εφόδια

Freepen.gr - Η κατασκοπευτική υπηρεσία της Τουρκίας κατάφερε να απαλλαγεί από τα σημεία ελέγχου της αστυνομίας στους δρόμους όταν μετέφερε τζιχαντιστές για προγράμματα ένοπλης εκπαίδευσης, αποκάλυψε πρώην αξιωματικός ειδικών επιχειρήσεων στο δικαστήριο, αποκαλύπτει ο Αμπτουλάχ Μποζκούρτ στο nordicmonitor.com.

Σύμφωνα με τον Turgay Perişan, επικεφαλής λοχίας στην ελίτ Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων, η ΜΙΤ κράτησε την αστυνομία μακριά από τους δρόμους κατά τη μεταφορά μαχητών και όπλων. "Η αστυνομία απομακρύνθηκε από τα σημεία ελέγχου που παρακολουθούν τους δρόμους που χρησιμοποιούμε", δήλωσε σε ανώτατο ποινικό δικαστήριο της Άγκυρας στις 7 Δεκεμβρίου 2017.

Ο Perişan είχε απασχοληθεί σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Σύριους μαχητές που διευθύνθηκε από την Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Milli Istihbarat Teşkilatı, ή MIT). Η κατασκοπευτική υπηρεσία συντονίζει την πρόσληψη μαχητών από τη Συρία ή στρατόπεδα προσφύγων στην Τουρκία και ο τουρκικός στρατός παρείχε εφοδιαστική και εκπαίδευση.

Ο Turgay Perişan εξηγεί πώς η υπηρεσία πληροφοριών τράβηξε την αστυνομία πίσω από τα σημεία ελέγχου κατά τη μεταφορά μαχητών:

Ολοκληρώνοντας την αραβική γλωσσική εκπαίδευση την άνοιξη του 2015, ο Perişan ανέλαβε να εργαστεί στα προγράμματα κατάρτισης για τους Σύριους σε συντονισμό με τη MIT τον Ιούνιο του 2015. Κινήθηκε γύρω από τις παραμεθόριες επαρχίες Κίλις, Άδανα και Χατάι, περνώντας στη Συρία κατά καιρούς και επιστρέφοντας στην Αεροπορική Βάση Ιντσιρλίκ στα Άδανα, όπου αναπτύχθηκαν δυνάμεις συνασπισμού υπό την ηγεσία της Τουρκίας και των ΗΠΑ. Η κεντρική επαρχία Kırşehir, όπου ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης διατηρήθηκε από το στρατό, ήταν ένα άλλο βασικό σημείο για το Perişan.

Τα όπλα και η εφοδιαστική παρασχέθηκαν από αποθέματα που διατηρούσε ο αμερικανικός στρατός στην αεροπορική βάση Incirlik. Από καιρό σε καιρό οι προμήθειες εισάγονταν από αμερικανικά αεροσκάφη φορτίου που προσγειώθηκαν στη βάση.

"Οι επιχειρήσεις μας εκτελέστηκαν πολύ κρυφά και οι αποστολές παρακολουθήθηκαν προσωπικά από τον Yaşar Güler, αναπληρωτή επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου", κατέθεσε ο Perişan που εργάστηκε σε αυτό το πρόγραμμα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail