Παγωμένη βροχή κάλυψε με πάγο MiG-29 της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας

Freepen.gr - Μια καταιγίδα πάγου που σαρώνει την Ανατολική Ευρώπη, φέρνοντας παγωμένη βροχή, χιονόνερο και χιόνι θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο Facebook στις 13 Δεκεμβρίου από τους Ουκρανούς παρατηρητές, φαίνεται να δείχνουν πώς ο πάγος καλύπτει τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29.

Ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη εκτέθηκαν στην επίδραση της λεγόμενης παγωμένης βροχής όταν η βροχόπτωση που υπάρχει σε υπερψυγμένη υγρή μορφή κάτω από θερμοκρασίες 0°C και παγώνει σε επαφή με επιφάνειες που έχουν θερμοκρασία μικρότερη από 0°C.

Μαχητικά αεροσκάφη στο έδαφος κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας βροχής καλύπτονται με παχιά στρώματα πάγου που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, όπως επίσης οι διάφορες επιφάνειες λειτουργίας αεροδρομίων. Ως εκ τούτου, δεδομένου ότι η Ουκρανία ασκεί τη σοβιετική εμπειρία της αποθήκευσης αεροσκαφών χωρίς υπόστεγα και καταφύγια, η πτήση των αεροσκαφών σε μια αποστολή μάχης αναγκαστικά καθυστερεί.


Photo by MilitaryAviation.in.UA

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail