Ουκρανία-Τουρκία: Σχέδιο για νέες κορβέτες για το ουκρανικό ναυτικό

Σύμφωνα με προκαταρκτικά σχέδια, η κύρια κορβέτα μπορεί να κατασκευαστεί στην Τουρκική Δημοκρατία και τα άλλα πλοία της σειράς θα κατασκευάζονται σε εγχώρια ναυπηγεία.

Από: echedoros-a.gr

Αυτό δήλωσε σήμερα 23 Οκτωβρίου ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός - Υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών της Ουκρανίας Όλεχ Ουρούσκι

στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με θέμα «Μεταρρύθμιση της αμυντικής και αεροδιαστημικής βιομηχανίας της Ουκρανίας: οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές».

Όπως είπε: «η πρώτη κορβέτα θα κατασκευαστεί με τη συμμετοχή μας σε τουρκικό ναυπηγείο και όλες οι επόμενες θα κατασκευαστούν σε ουκρανικά ναυπηγεία. Θα δημιουργηθούν εδώ στην Ουκρανία, όχι στην Τουρκία. Αυτή είναι μια θεμελιώδης προϋπόθεση», δήλωσε ο Ουρούσκι.

Διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομερείς συνομιλίες για το έργο αυτό με την τουρκική πλευρά, αλλά επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με κάποιο ενδιαφέρον του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας για τουρκικές κορβέτες. Επίσης, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ανέφερε την μάλλον δύσκολη κατάσταση της ουκρανικής ναυπηγικής βιομηχανίας, τονίζοντας ότι το έργο θα βοηθήσει τον τομέα αυτόν, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail