"Η Γαλλία είναι μια εκκολαπτόμενη ισλαμική δημοκρατία"

STR/AFP
"Πέντε χρόνια μετά τις δολοφονίες στο Charlie Hebdo και στο Hyper Cacher, η Γαλλία έχει μάθει να ζει με την ισλαμική απειλή", γράφει ο Yves Thréard, αρχισυντάκτης της εφημερίδας Le Figaro.

Παρουσίαση Freepen.gr
"Δεν περνά ένας μήνας ... χωρίς μια δολοφονική επίθεση υπό την ιαχή του «Allahu Akbar» να λαμβάνει χώρα στο έδαφός μας .... Αλλά ποιο είναι το νόημα της καταπολέμησης των επιπτώσεων του ισλαμισμού αν δεν αντιμετωπίσουμε την προέλευση αυτής της ιδεολογίας του θανάτου; Όμως, σε αυτό το μέτωπο, η άρνηση συνεχίζει να ανταγωνίζεται με την αφέλεια, αλλά δεν έχει αλλάξει τα τελευταία πέντε χρόνια.

"Στο όνομα της ποικιλομορφίας, της μη διακριτικής μεταχείρισης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Γαλλία δέχτηκε πολλά κτυπήματα στον πολιτισμό και την ιστορία της... Οι ισλαμιστές είναι ένα ζήτημα καυτής πατάτας και συνεχίζουν τον αγώνα ο οποίος, ακόμη και χωρίς όπλα, έχει όλη τη γοητεία ενός πολέμου των πολιτισμών. Είναι το περίφημο «πνεύμα του Charlie», το οποίο ορισμένοι νόμιζαν ότι φυσούσε μετά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015, απλώς μια ψευδαίσθηση;"
Η Γαλλία βιώνει την πέμπτη επέτειο της θανάσιμης τζιχαντιστικής επίθεσης στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, που έλαβε χώρα στις 7 Ιανουαρίου 2015. Τον περασμένο μήνα, η βουλευτής Nathalie Goulet προειδοποίησε ότι είναι πιθανές περισσότερες επιθέσεις. "Στη Γαλλία έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να αποτρέψουμε τη δράση των εξτρεμιστών. Όπως είναι η κατάσταση, θα υπάρξουν περισσότερες επιθέσεις", δήλωσε ο Γκούλετ.

Πιστεύεται ότι υπάρχουν 12.000 ριζοσπάστες ισλαμιστές στη λίστα παρακολούθησης της τρομοκρατίας της Γαλλίας, "ωστόσο, μόνο δεκάδες θεωρούνται ότι βρίσκονται κάτω από 24ωρη παρακολούθηση".

Αυτή την εβδομάδα σηματοδοτήθηκε ακόμη μια νέα σειρά ισλαμιστικών τρομοκρατικών επιθέσεων: η αστυνομία τραυμάτισε έναν άνδρα με μαχαίρι σε έναν δρόμο στη βορειοανατολική πόλη της Μετς, δύο ημέρες μετά την ένας ύποπτος ισλαμιστικής ιδεολογίας στο προάστιο Villejuif του Παρισιού, μαχαίρωσε έναν άνδρα μέχρι θανάτου, μια πράξη την οποία οι εισαγγελείς αντιμετωπίζουν ως τρομοκρατική επίθεση. Και στα δύο περιστατικά, οι επιτιθέμενοι φώναζαν "Allahu Akbar". Αυτός ο τύπος επίθεσης χαρακτηρίστηκε "συνηθισμένη τζιχάντ" σε ένα άρθρο της Figaro αυτήν την εβδομάδα.

Στις 7 Ιανουαρίου 2015, οι σκιτσογράφοι και δημοσιογράφοι Cabu, Charb, Honoré, Tignous και Wolinskiοι, η ψυχαναλύτρια Elsa Cayat, ο οικονομολόγος Bernard Maris και ο αστυνομικός Franck Brinsolaro έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των τζιχαντιστών αδελφών Χέριφ και Σάιντ Κουάτσι. Το τεύχος επετείου του Charlie Hebdo για το 2020 μίλησε για τη σφαγή και χτύπησε τους "νέους γκουρού της μονολιθικής σκέψης" που προσπαθούν να επιβάλουν πολιτική λογική λογοκρισία.

Η έκρηξη αγανάκτησης του γαλλικού λαού, που συγκεντρώθηκε στο Παρίσι για μαζική διαδήλωση στις 11 Ιανουαρίου 2015, δεν ήταν αρκετή για να ξυπνήσει το πνεύμα αντίστασης των γάλλων ηγετών και ελίτ έναντι του Ισλαμισμού και των συνεργατών του. "Η σοβαρότητα του ισλαμικού πολιτικού γεγονότος στη Γαλλία υποτιμάται έντονα", λέει ο δικηγόρος Thibault de Montbrial, πρόεδρος της Γαλλικής Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας.

Σε μια χώρα που παλαιότερα εκπροσωπούσε την ελευθερία της έκφρασης, η αυτο-λογοκρισία αυξάνεται. "Για τους χιουμορίστες στη Γαλλία, είναι πάντα εύκολο να κάνεις πλάκα με τον Πάπα και τους Καθολικούς, είναι πάντα εύκολο να κάνεις πλάκα με τους Εβραίους, είναι πάντα εύκολο να κάνεις πλάκα με τους Προτεστάντες", ομολογεί ο επί χρόνια αρθρογράφος του Charlie Hebdo, Patrick Pelloux. Με το Ισλάμ, δεν είναι εύκολο. "Πιστεύουμε ότι αυτή η θρησκεία είναι τρομακτική. Η λέξη Ισλάμ είναι τρομακτική και γι 'αυτό οι τρομοκράτες έχουν κερδίσει". Η υποβολή κερδίζει.

Ενώ οι γαλλικές φυλακές έχουν γίνει χώρος αναπαραγωγής για τους τζιχαντιστές, ο εξισλαμισμός των προαστίων των πόλεων, των ορεινών περιοχών, προχωρεί κανοικά. Το εβδομαδιαίο Le Point αφιέρωσε πρόσφατα ένα δημοσίευμα στα "εδάφη που κατακτήθηκαν από τους ισλαμιστές". Σε πολλούς από αυτούς τους τομείς, η βία εξαντλείται. Στο πρωινό της Πρωτοχρονιάς υπήρχαν 1.500 καμμένα αυτοκίνητα. Σε πρόσφατα δημοσιευμένο βιβλίο, ο Bernard Rougier, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Sorbonne-Nouvelle και διευθυντής του Κέντρου Αραβικών και Ανατολικών Σπουδών, εξηγεί ότι ο ισλαμισμός είναι ένα "ηγεμονικό έργο", που διασπά τις γειτονιές της εργατικής τάξης. Αυτά τα «οικοσυστήματα», αναφέρει, εργάζονται πάνω σε μια «λογική ρήξης» της γαλλικής κοινωνίας, τις αξίες και τα θεσμικά της όργανα και είναι εδρασμένα σε τζαμιά, βιβλιοπωλεία, αθλητικές λέσχες και εστιατόρια halal.

Ο Hugo Micheron, ερευνητής στην Ecole Normale Supérieure, τόνισε ότι οι τζιχαντιστές είναι άνετοι σε καθεστώς "εδαφικής και κοινωνικής απομόνωσης". «Σήμερα», δήλωσε ο πρόεδρος του «Conseil supérieur des programs» του υπουργείου Παιδείας , Souad Ayada, «η ορατότητα του Ισλάμ στη Γαλλία είναι κορεσμένη από το πέπλο και τη τζιχάντ».

Ενώ οι Ισλαμιστές ιεροκήρυκες και στρατολόγοι βρίσκονται έξω στους δρόμους, αναζητώντας τα αδύναμα μυαλά που θα αποτελέσουν την πρώτη γραμμή του ιερού πολέμου τους, το πολιτικό Ισλάμ επίσης δημιουργεί εκλογικές λίστες στα προάστια της Γαλλίας. Ο γάλλος πρόεδρος Emanuel Macron αντιτίθεται στην απαγόρευση αυτών των πολιτικών ομάδων. "Η Γαλλία είναι μια εκκολαπτόμενη ισλαμική δημοκρατία", σημείωσε ο αλγερινός μυθιστοριογράφος Boualem Sansal. Σε αυτά τα «εδάφη», είπε, ζουν πολλοί από τους τρομοκράτες που επιτίθενται στη Γαλλία, από τους αδελφούς Kouachi του Charlie Hebdo μέχρι τους τζιχαντιστές που δολοφόνησαν πολλά άτομα στο θέατρο Bataclan.

Δύο πληθυσμοί που ζουν "δίπλα-δίπλα" θα βρεθούν σύντομα "πρόσωπο με πρόσωπο", δήλωσε ο Γκεάρντ Κολομπόμ, πρώην Υπουργός Εσωτερικών. Είχε δίκιο. Ισλαμιστές στεγάζονται επίσης μέσα σε δημόσιους θεσμούς.

Οι ισλαμιστές έχουν, επιπλέον, στρατολογήσει δεκάδες γάλλους στρατιώτες και πρώην στρατιώτες που έχουν μεταστραφεί στο Ισλάμ. Πολλοί έχουν έρθει από μονάδες commando με εξειδίκευση στον χειρισμό όπλων και εκρηκτικών. Η Γαλλία μετατρέπεται σε «κοινωνία επαγρύπνησης» στον αγώνα της ενάντια στην «Ύδρα» της ισλαμιστικής μαχητικότητας, όπως είπε ο Macron.

Στα πέντε χρόνια μετά τη σφαγή στον Τσάρλυ Χέμπντο, που στοχεύει στην ελευθερία της έκφρασης, οι Ισλαμιστές μπόρεσαν να διαπράξουν βιαιοπραγίες εναντίον στόχων όπως ένας ιερέας σε μια Καθολική Εκκλησία στη Ρουέν. μια εθνική κοσμική εορτή (η επίθεση της ημέρας της Βαστίλης στη Νίκαια) · Τις εβραϊκές κοινότητες (από το Παρίσι έως την Τουλούζη) και τους απλούς ανθρώπους. Τον περασμένο Οκτώβριο, ένας ισλαμιστής χτύπησε σε ένα από τα πιο ασφαλή κτίρια της Γαλλίας: το μνημειώδες αρχηγείο της Αστυνομίας της Παρισιού κοντά στον καθεδρικό ναό της Notre Dame, όπου δολοφόνησε τέσσερις από τους συναδέλφους του. "Αυτή είναι μια σημαντική καμπή στην ισλαμική τρομοκρατία", δήλωσε ο Gilles Kepel, εμπειρογνώμονας για τη Μέση Ανατολή και τον τζιχαντισμό.
"Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η αστυνομία στην οποία βασιζόμαστε για να μας προστατεύσει και η οποία υποτίθεται ότι είναι το τελευταίο μας προπύργιο εναντίον της τρομοκρατίας, μπορεί να είναι το θύμα της τρομοκρατίας, με τους λαιμούς κομμένους στα ιερά των ιερέων της Αστυνομικής Νομαρχίας".

Μετά την επίθεση, επτά αστυνομικοί, "ύποπτοι ριζοσπαστικοποίησης", παρέδωσαν τα όπλα τους.

"Έχω την εντύπωση ότι οι ανοσοποιητικές μας άμυνες έχουν καταρρεύσει και ότι ο ισλαμισμός κερδίζει", λέει ο Γάλλος συγγραφέας Pascal Bruckner.

"Τα βασικά αιτήματά του έχουν ικανοποιηθεί: κανείς δεν τολμά να δημοσιεύσει πια καρικατούρες του Μωάμεθ, επικρατεί αυτολογοκρισία ... Το μίσος κατευθύνεται εναντίον εκείνων που αντιστέκονται στην απόκρυψη της πληροφορίας και όχι εναντίον εκείνων που την αποκρύπτουν. Για να μην αναφέρουμε την ψυχιατρική της τρομοκρατίας, για να αποθαρρύνουμε καλύτερα το Ισλάμ. Αν είχαμε πει στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ότι περίπου το 2020, περίπου 20 Γάλλοι γελοιογράφοι και διανοούμενοι θα ήταν υπό την προστασία της αστυνομίας, κανείς δεν θα το πίστευε.

Πέντε χρόνια μετά τις τρομοκρατικές δολοφονίες στο Charlie Hebdo, η ελευθερία του λόγου είναι λιγότερο ελεύθερη στη Γαλλία. "Κανείς δεν θα δημοσιεύσει σήμερα τα σκίτσα του Μωάμεθ", δήλωσε πρόσφατα ο Philippe Val, πρώην συντάκτης του Charlie Hebdo.

"Για τα τελευταία πέντε χρόνια, πάω στο αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα περίπου για να υποβάλω μια καταγγελία σχετικά με απειλές κατά της ζωής, όχι προσβολές, απειλές θανάτου", λέει η Μαρίκα Μπρετ, δημοσιογράφος στο Charlie Hebdo σήμερα.

Στο Παρίσι, πέντε χρόνια μετά τις δολοφονίες στο Charlie Hebdo, υπήρξε μια μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας όχι για την τρομοκρατία, αλλά για την «ισλαμοφοβία». "Ο Βολταίρος σβήνει μπροστά στον Μωάμεθ και ο Διαφωτισμός πριν από την Υποβολή", έγραψε ο συγγραφέας Éric Zemmour. Και το Κατάρ εξακολουθεί να χρηματοδοτεί ελεύθερα την κατασκευή τεμένων στη χώρα.

Το 2017, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία των Εβραίων σε τρομοκρατική επίθεση στο σούπερ μάρκετ Kosher στο Παρίσι, η Εβραία, Sarah Halimi, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε σε διαμέρισμα του Παρισιού από τον γείτονά της Kobili Traoré, ο οποίος φώναζε "Allahu Akbar". Το εφετείο έκρινε πρόσφατα ότι ο Traoré, επειδή είχε καπνίσει κάνναβη, δεν ήταν "υπεύθυνος για τις πράξεις του". Όπως δήλωσε ο επικεφαλής ραβίνος της Γαλλίας Haim Korsia, αυτό είναι μια "άδεια να σκοτώνει κανείς τους Εβραίους".

"Ο αντισημιτισμός σήμερα είναι τόσο φρικτός που θα ήταν δύσκολο να το κρύψει κανείς χωρίς να εμπλακεί σε γελοιοποίηση", δήλωσε ο ιστορικός Georges Bensoussan. «Αυτό που είναι ταμπού είναι οι αντισημιτές» - που σημαίνει ότι σήμερα, στη Γαλλία, είναι ταμπού να πούμε ότι ο ισλαμισμός είναι η σημαντικότερη πηγή αντισημιτισμού.

Μια εβδομάδα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo, στην οποία σκοτώθηκαν εννέα μέλη του προσωπικού του και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν, το περιοδικό δημοσίευσε ένα εξώφυλλο που απεικονίζει τον προφήτη του Ισλάμ με δάκρυ στο μάγουλο του και λέγοντας: "Tout est Pardonné" "Όλα συγχωρούνται"). Πέντε χρόνια αργότερα, όλοι πραγματικά φαίνεται να έχουν συγχωρεθεί. Τότε, πολλοί με υπερηφάνεια είπαν, «είμαι ο Τσάρλι - Je sui Charlie». Οι περισσότεροι αποδείχτηκαν ότι δεν ήταν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail