Ο Τσαβούσογλου μας κάνει πλάκα: Η αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη δεν είναι στην ατζέντα για τώρα

Freepen.gr - Η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη δεν βρίσκεται επί του παρόντος στην ατζέντα εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, αλλά η χώρα θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να το πράξει εάν η Λιβυκή κυβέρνηση που έχει αναγνωρίσει ο ΟΗΕ υποβάλει ένα τέτοιο αίτημα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας.

"Προς το παρόν, καθώς δεν υποβλήθηκε τέτοιο αίτημα, δεν έχουμε σχέδιο αποστολής μονάδων καταπολέμησης εδάφους [στη Λιβύη], αλλά ο πρόεδρός μας [Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν] είπε νωρίτερα ότι θα μπορούσαμε να το αξιολογήσουμε, αν υποβληθεί ένα τέτοιο αίτημα" δήλωσε ο Mevlut Cavusoglu την Τετάρτη εν μέσω κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κροάτη ομόλογό του Gordan Grlic Radman στην Άγκυρα.

Φυσικά άλλο το "τώρα" και διαφορετικό το "αύριο" όταν ήδη σήμερα όσοι έχουν απομείνει στο πλευρό του αλ Σάρατζ τον πιέζουν να...αδράξει την ευκαιρία που του παρέσχε ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνέντευξη στο TRT για πιθανή αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη αν υπάρχει αίτημα της κυβέρνησης της Τρίπολης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail