Σε πόσα χρόνια θα κλείσει όποια επιχείρηση άντεξε με την πρόταση Κυριάκου;

Juergen_G / pixabay
Μαθηματικό πρόβλημα για υποψήφιους πρωθυπουργούς. Ας πούμε ότι μια επιχείρηση έχει μισθολογικό κόστος 40% επί του συνολικού κόστους κι ότι πληρώνονται όλοι με τον κατώτατο μισθό. Δηλαδή για κάθε 1000 ευρώ που ξοδεύει η επιχείρηση, τα 400 πάνε σε μισθούς. 

Θάνος Τζήμερος
 
Κι ας πούμε ότι είναι κερδοφόρα και οι μέτοχοι για κάθε 1000 ευρώ που ξοδεύουν κερδίζουν 100 ευρώ. Εφαρμόζονται λοιπόν τα Kyrakonomics που μόλις εξαγγέλθηκαν στο συνέδριο της ΝΔ και η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι διπλάσια από την ανάπτυξη.

Σχόλιο πρώτο: η ανάπτυξη αφορά στο σύνολο της Οικονομίας. Δεν διαχέεται αναλογικά. Αν δηλαδή η Οικονομία έχει σε μια χρονιά αύξηση 5% δεν σημαίνει ότι όλες οι επιχειρήσεις θα έχουν αύξηση 5%. Ας πούμε, όμως, για την ευκολία των υπολογισμών ότι η επιχείρηση του παραδείγματος έχει αύξηση 5% και ότι 5% αυξάνεται και το κέρδος. Σύμφωνα με τα kyriakonomics οι μισθοί θα πρέπει να αυξηθούν κατά 10%.

Ζητούμενο: σε πόσα χρόνια θα κλείσει η επιχείρηση;

(Αυτά παθαίνεις όταν σε συμβουλεύουν πρώην κνίτες και οι οικονομικές εξαγγελίες γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους)

Ελπίζω να κατάλαβε σήμερα και ο πιο δύσπιστος πως ο κρατισμός είναι ένας, ομοούσιος και αδιαίρετος, πανταχού παρών και τα πάντα χρεοκοπών. Ο μπλε κρατιστής με τη γραβάτα και τους καλούς τρόπους ανταγωνίζεται τον κόκκινο, αμόρφωτο και ανάγωγο κρατιστή, σε εξαγγελίες που εξοντώνουν την Οικονομία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail