Fake news και στην υπόθεση της Novartis;

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Ο κόσμος των ΜΜΕ κατακλύζεται απο χιλιάδες fake news κάθε μέρα, υπάρχουν fake news χαζά κατασκευασμένα στο πόδι και άλλα πιο περίτεχνα κατασκευασμένα απο κάποιο ΜΜΕ ή κάποιο παράκεντρο εξουσίας.

Τα τελευταία είναι και τα πιό ύπουλα και πιο επικίνδυνα. Χρησιμοποιούν μια τρίτη συνήθως πηγή fake είδησης για να πετύχουν το σκοπό τους. Είχα γράψει και στο παρελθόν για ψεύτικες ειδήσεις που κυκλοφόρησαν στο παρελθόν πχ τα δισεκατομμύρια της κόρης του Τσάβες.

Εγραφα τότε στο άρθρο με τίτλο "Εσεις πόση δημοκρατία φάγατε σήμερα"

http://www.freepen.gr/2017/04/blog-post_132.html

"Βγάζει λοιπόν η Diarios los Americas ενα δημοσίευμα που λέει για τα αμύθητα πλούτη της κόρης του Τσάβες σύμφωνα με πληροφορίες που πηρε, αλλα με αποδειξεις που θα τους φέρουν οι πηγές τους αργότερα.Παίρνει το δημοσίευμα η Fox News και το αναπαράγει γράφοντας οτι η κόρη του Hugo Chaves είναι το πλουσιότερο άτομο στην Βενεζουέλα σύμφωνα με πληροφορίες.Οι επόμενοι αναφέρουν ως πηγή φυσικά τη Fox News."

Αυτή είναι η βιομηχανία πλαστών ειδήσεων. Το ίδιο έκαναν και πριν λίγες ημέρες με τα συλλαλητήρια. Εβαλαν την αστυνομία να δώσει αυθαίρετα εναν αριθμό, τον πήρε μετά το ΑΠΕ-ΜΠΕ και οι ¨Ελληνες ανταποκριτές ξένων μέσων και τον αναμετάδωσαν ως "έγκυρη είδηση" στα πέρατα του κόσμου.

Σήμερα διαβάζουμε στα ΜΜΕ:

"Στα πρώτα έγγραφα που έστειλε το FBI, με ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου 2017, δεν γίνεται καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα.
Εμφανίζονται τα ονόματα του ζεύγους Στουρνάρα, του Κωνσταντίνου Φρουζή και άλλων εμπλεκομένων, μη πολιτικών, ανάμεσα σε αυτά που απέστειλε το FBI, μετά από αίτημα της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη

Ωστόσο, η Ελένη Τουλουπάκη, με νέο αίτημα, ζητάει από το FBI αν μπορεί να χρησιμοποιήσει επτά ονόματα συγκεκριμένων πολιτικών! Το FBI, στις 23 Ιανουαρίου 2018, στέλνει νέα απάντηση-έγγραφο με τα επτά ονόματα που ζήτησε η Ελένη Τουλουπάκη, στα οποία δεν περιλαμβάνεται κανένα στοιχείο και καμία κατηγορία.

Οπως φαίνεται, πρόκειται για τους κ.κ. Λοβέρδο, Σαλμά, Γεωργιάδη, Λυκουρέντζο, Σαμαρά, Στουρνάρα και Αβραμόπουλο, ενώ δεν υπάρχουν τα ονόματα των κ.κ. Πικραμμένου, Βενιζέλου και Κουτρουμάνη."

http://www.iefimerida.gr/news/395061/ayta-einai-ta-eggrafa-toy-fbi-gia-ti-novartis-poia-onomata-perilamvanoyn

Δηλαδή, οπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία που εμφανίζονται σιγά σιγά, το FBI έστειλε κάποια έγγραφα, στην ελληνική δικαιοσύνη με τον όρο να χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένους κατηγορούμενους και η ελληνική δικαιοσύνη ρωτάει προφανώς (γιατί το έγγραφο δεν το είδαμε ακόμα) αν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις καταθέσεις των μαρτύρων και για άλλους και στέλνει τα ονόματα, για να μπορέσει το FBI να γράψει οτι δίνει την άδεια να χρησιμοποιηθούν οι καταθέσεις και γι αυτούς.

Παίρνουν τώρα τα καθεστωτικά ΜΜΕ και η κυβέρνηση την απάντηση του FBI με τα ονόματα που Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, όπως δείχνουν τα γεγονότα, υπέδειξε για να μπούν σε ένα έγγραφο, ως νόμιμη χρήση και για αυτούς αν προκύψει κάποια ένδειξη και το παρουσιάζουν οτι "Το FBI έδωσε ονόματα για την υπόθεση Novartis".

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, θα πρέπει άμεσα να δοθεί στη δημοσιότητα η αλληλογραφία ελληνικής δικαιοσύνης - FBI για το πως μπήκαν τα ονόματα των πολιτικών στα έγγραφα του FBI, αν δηλαδή προέκυψαν απο έρευνα ή μετά απο παράκληση της ελληνικής πλευράς για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα έγγραφα για πιθανά αδικήματα, αλλιώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία που έχει στηθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Δυστυχώς επειδή τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης ,με πιο πρόσφατο την αλλοίωση στοιχείων του βίντεο της ΕΛΑΣ για το συλλαλητήριο, δεν είναι και τόσο καλά , θα πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ η δημοσιοποίηση της αλληλογραφίας για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail