Η συγκλονιστική ομιλία-παρακαταθήκη του Μίκη Θεοδωράκη στο Μεγάλο Συλλαλητήριο που άλλαξε την ιστορία - Πάρτε και κάντε τη μάθημα στα σχολεία

Freepen.gr - «Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές, να παραμείνω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας, που μας δίδαξαν την αγάπη και τη θυσία για την πατρίδα. Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου, ναι είμαι πατριώτης διεθνιστής και συνάμα περιφρονώ και μάχομαι τον φασισμό σε όλες τους τις μορφές. Και προπαντός στην πιο επικίνδυνη μορφή του: την αριστερόστροφη. Σαν αυτή των μειοψηφιών που μας κυβερνούν και καταστρέφουν τη χώρα μας οχυρωμένοι πίσω από τις εκλογικές αλχημείες, θλιβερές αποφύσεις ενός συστήματος που μας δαγκώνει και μας πονά γιατί πεθαίνει και το ξέρει και γι' αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο».

Παρακολουθήστε τη συγκλονιστική ομιλία-παρακαταθήκη του Μίκη Θεοδωράκη στο Μεγάλο Συλλαλητήριο που άλλαξε την ιστορία γιατί πολύ δύσκολα η κυβέρνηση θα μπορέσει να παραβλέψει 1.500.000 Ελληνες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα και άλλα 18.500.000 στην υπόλοιπη Ελλάδα και την Οικουμένη.

Νιώστε τον παλμό ενός 93χρονου ανθρώπου που έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι αλλά δείχνει έτοιμος να ανταποκριθεί σε πολλές ακόμη προκλήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail