Όταν δε σέβεσαι τα χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου θα σεβαστείς την ψήφο του;

WolfBlur / pixabay
του Μιχάλη Χαιρετάκη

Οταν δεν σέβεσαι τα χρήματα του έλληνα φορολογούμενου θα σεβαστείς την ψήφο του;
του Μιχάλη Χαιρετάκη

Μάιος 2014. Διαβάζουμε στον τύπο για το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας που προμηθεύτηκε η βουλή , έναντι άγνωστου ποσού.

http://archive.is/I6RWF

"Η Βουλή «εκσυγχρονίζεται» με ηλεκτρονική ψηφοφορία
Τίθεται σε εφαρμογή από το πρώτο θερινό τμήμα

Στην πρώτη ονομαστική ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής, θα τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα της «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας».
Η ηλεκτρονική ψηφοφορία, που αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική οικονομία χρόνου, θα είναι το πρώτο βήμα για τον τεχνολογικό «εκσυγχρονισμό» λειτουργίας της Ολομέλειας καθώς το δεύτερο βήμα αναμένεται να είναι η «ηλεκτρονική παρουσία» των βουλευτών η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή με τη νέα Σύνοδο το φθινόπωρο."

Περνάνε οι μήνες και έρχεται η μέρα αυτή τον Ιούλιο
http://archive.is/0YAV5

και διαβάζουμε

"Πρεμιέρα με μικροπροβλήματα για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στη Βουλή

Κρίθηκε πετυχημένη αν και για καλό και για κακό έγινε και με τον παραδοσιακό τρόπο, με τον Δάνη Τζαμτζή στη γνωστή θέση του ψηφολέκτη

Μόλις 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα χρειάστηκε για να ψηφίσουν σήμερα στη Βουλή, όπου έκανε πρεμιέρα η ηλεκτρονική ψηφοφορία. Για τη δεύτερη επαναληπτική ψηφοφορία, επειδή κάποιοι αργούν να μπουν στην αίθουσα, χρειάστηκε 1 λεπτό και 35 δευτερόλεπτα."
Ερχεται ο Σεπτέμβριος και στο αντιρατσιστικό γίνεται το έλα να δείς με την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

http://archive.is/sPJas

Διαβάζουμε
"Ανίκανοι και να ψηφίσουν οι βουλευτές
Μπάχαλο επικράτησε χθες για ακόμα μία φορά στη Βουλή, καθώς δοκιμάστηκε εκ νέου το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας κατά την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.
Οι "εθνοπατέρες" τα έκαναν θάλασσα, πατώντας λάθος κουμπιά, κάτι που έκανε την αντιπρόεδρο της Βουλής Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά να αγανακτήσει. «Ότι έγινε -έγινε ... πάμε να συνεχίσουμε» φέρεται να είπε η κα. Τσαρουχά και συνέχισε τη διαδικασία με τον παραδοσιακό τρόπο. Σκεφτείτε τώρα δηλαδή, αυτοί οι άνθρωποι που έχουμε στείλει να εκπροσωπούν ένα ολόκληρο λαό που πλέον χρησιμοποιεί στην καθημερινότητα του την τεχνολογία, να μη μπορούν ούτε να ψηφίσουν σωστά. Για γέλια και για κλάματα..."

Τι νομίζετε οτι έκαναν;

Α. Το επέστρεψαν να το βελτιώσουν;
Β. Εκπαίδευσαν τους βουλευτές για να μπορούν να το χρησιμοποιούν;
Γ. Το έβαλαν στα αζήτητα και δεν ασχολήθηκαν ξανα;

Λίγους μήνες μετά διαβάζουμε

http://archive.is/mxZDc

"Με στόχο να συμμετέχουν στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες όταν εισέρχονται στις Ολομέλειες, το Κοινοβούλιο μοίρασε στους βουλευτές ηλεκτρονικές κάρτες με χορηγό μεγάλη πολυεθνική εταιρία!
Το θέμα αυτό έθιξε στην Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα, έκανε λόγο για «προκλητικό Logo» της ιδιωτικής εταιρίας αντί του σήματος της Βουλής των Ελλήνων. Χαρακτηριστικά, είπε: «Αυτό είναι ζήτημα παιδείας, δεν είναι ζήτημα διαφήμισης. Είναι ζήτημα αντίληψης του ποιος έχει στο βάθος και στην ουσία βάλει τα χέρια στο μέλι»."

http://archive.is/AbxDE

Τι νομίζετε οτι έκαναν;

Α. Το επέστρεψαν να το βελτιώσουν;
Β. Εκπαίδευσαν τους βουλευτές για να μπορούν να το χρησιμοποιούν;
Γ. Το έβαλαν στα αζήτητα και δεν ασχολήθηκαν ξανα;

Το 2017, με αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τι νομίζετε οτι έγινε;

Α. Ζητήθηκαν ποινικές ευθύνες γιατί παραλήφθηκε ενα σύστημα που δεν λειτουργούσε;

Β. Κάλεσαν την εταιρεία να κάνει τα απαραίτητα ωστε το σύστημα να λειτουργήσει;

Γ.Εκαναν νέο διαγωνισμό που κέρδισε η ίδια εταιρεία που είχε κάνει και το προηγούμενο σύστημα;

Διαβάζουμε λοιπόν στην Καθημερινή:

http://archive.is/vXmEG

"Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία, μετά από την κατακύρωση αποτελεσμάτων ανοιχτού δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού που διενεργήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου, το συνολικό κόστος ανέρχεται στο ποσό των 556.167,95 ευρώ.
Το έργο ανατέθηκε στην ίδια εταιρία η οποία εμφανίζεται να κατέθεσε την «πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής», και πρόκειται –όπως προκύπτει από παλαιότερες αποφάσεις- για την ίδια η οποία είχε αναλάβει το έργο της αναβάθμισης του υφιστάμενου συστήματος που υπάρχει στην Ολομέλεια και το οποίο στις ελάχιστες φορές που επιχειρήθηκε να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια ψηφοφοριών, οι προσπάθειες αποδείχθηκαν ανεπιτυχείς. Αντιθέτως, προβλήματα κατά την διαδικασία εγγραφής ομιλητών δεν έχουν αναφερθεί.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι απόφαση για την εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης του σημερινού συστήματος, καθώς και αγορά των αναγκαίων γι’ αυτήν υλικών ελήφθη τον Απρίλιο του 2014, ενώ τον Δεκέμβριο εκείνου του έτους, επίσης από την ίδια εταιρεία, έγινε η προμήθεια 600 λευκών καρτών ID-CARDS (DCN-IDCRD-B) «για τις ανάγκες του συστήματος εγγραφής ομιλητών-ηλεκτρονικής ψηφοφορίας-συστήματος καταγραφής των αιθουσών του Μεγάρου της Βουλής», που επρόκοιτο να χρησιμοποιηθούν και «ως ταυτότητες των βουλευτών». "

Το σύστημα παραδόθηκε όπως διαβάζουμε εδω

http://archive.is/GNqav

και εδώ

http://archive.is/2Z2tq
και εδω γράφει οτι γίνονται και τα πρώτα τέστ http://archive.is/Xt0lB
αλλά τελικά αποφάσισαν να κάνουν την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου με τον παραδοσιακό τρόπο και όχι ηλεκτρονικά http://archive.is/PzU72

Αμφιβάλλει κανείς για το τι θα κάνουν και οι επόμενοι;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail