Ανησυχητικές εξελίξεις με την ισλαμική τρομοκρατία


του Κυριάκου Κυριακόπουλου

Είχαμε προειδοποιήσει πως η πτώση της Μοσούλης, σηματοδοτεί αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα τροποποιήσουν και τις μορφές της δράσης των φανατικών ισλαμιστών αλλά και τα πεδία που θα αναπτύξουν το δολοφονικό έργο τους.

Είχαμε επίσης προειδοποιήσει πως η μεταφορα των οργανωμένων επιχειρήσεων θα γίνει στη Βόρεια Αφρική και οι ασύμμετρες επιθέσεις θα κλιμακωθούν στην Ευρώπη, στην οποία μάλιστα δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί ο δολοφονικός χαρακτήρας τους.

Η Αίγυπτος και όσα διαδραματίζονται εκεί τις τελευταίες δέκα ημέρες, επιβεβαιώνουν στο ακέραιο αυτές τις προειδοποιήσεις μας.

Σε τρομοκρατικές επιθέσεις του ISIS την περασμένη Δευτέρα, σκοτώθηκαν Αιγύπτιοι αστυνομικοί και τραυματίστηκαν περισσότεροι από έξι.

Η Αιγυπτιακή αεροπορία βομβάρδισε με εντυπωσιακά αποτελέσματα, θέσεις με οπλισμό των ισλαμιστών.

Στην Αίγυπτο την τελευταία περίοδο παρατηρείται οργανωμένη υπερσυγκεντρωση των "ορφανών" του ISIS, και όλα δείχνουν πως είναι επίσης οργανωμένα τα ντόπια κλιμάκια που τους υποδέχονται.

Αναμένονται εξελίξεις και θα είναι ραγδαίες όσο και εκτεταμένες.

Το σημαντικότερο είναι πως οι ευρωπαϊκές πόλεις -βεβαίως και οι ελληνικές- παραμένουν προκλητικά ανοχυρωτες και ανετοιμες, μπροστά σε αυτή την πολύ σοβαρή απειλή.

Επισκεφθείτε το ιστολόγιο του Κ. Κυριακόπουλου, Ελληνικό Φόρουμ
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail