Διαψεύδει το Λιμενικό το επεισόδιο στα Ιμια - Αλλά τι πρέπει να προσέξει

Freepen.gr - Με ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα διαψεύδει τα δημοσιεύματα που βασίζονται σε αντίστοιχα των τουρκικών ΜΜΕ σχετικά με συμβάν που συνέβη στα Ιμια όταν «Ελληνες ψαράδες εξεδιώχθησαν από τα τουρκικά χωρικά ύδατα".

Σημειώνει η ανακοίνωση:

Ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ξένες ιστοσελίδες και αναπαράγονται από ελληνικά διαδικτυακά μέσα, περί δήθεν εμπλοκής στην περιοχή των Ιμίων με σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής και περί απομάκρυνσης ελληνικών αλιευτικών σκαφών.

To Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τη συγκεκριμένη περιοχή με μεγάλη προσοχή με γνώμονα την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. 

Ωστόσο το Λιμενικό Σώμα θα πρέπει να προσέξει πως είτε συνέβη (όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι) είτε δε συνέβη (και ήταν παραμύθι της Χαλιμάς) δεν παύει να παρουσιάζεται ως ρεπορτάζ με φωτογραφίες σε μεγάλα τουρκικά ΜΜΕ τα οποία διαβάζονται διεθνώς.

Συνεπώς χρειάζεται προσοχή διότι είτε συνέβη είτε όχι, μήπως ο τελικός στόχος των Τούρκων παραμένει ο ίδιος; 

Ας θυμηθούμε μια άλλη ιστορία (link), για την οποία δεν πήρε θέση το Λιμενικό Σώμα στις 19/11/2016 όταν η Daily Sabah (link) παρουσίασε ιστορία περισυλλογής προσφύγων οι οποίοι έφυγαν από το Τσεσμέ με προορισμό τη Χίο, όλως τυχαίως βρέθηκαν στο Αγαθονήσι που λέγεται Εσέκ κι ανήκει στην Τουρκία και επιχείρησε το τουρκικό λιμενικό. Ο δε τουρκικός τίτλος ανέφερε πως 15 πρόσφυγες βρέθηκαν κατά λάθος σε τούρκικο νησί, το οποίο πέρασαν για την Ελλάδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail