Η εξαπάτηση του Ιβάν Σαββίδη και ο πόλεμος εναντίον του

ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΚΑΣ

Ο Ιβάν Σαββίδης αδιαμφισβήτητα είναι το κυρίαρχο πρόσωπο των τελευταίων ετών, ο επιχειρηματίας της Ελλάδας που έχει βγεί μόνος μπροστά, προκαλώντας το κατεστημένο.

Η πιο πρόσφατη, αστεία “κατηγορία” που του προσήψαν ήταν πως είναι Ρώσος ή Ρωσοπόντιος.

Και επειδή, εδώ στο iThesis, λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η μοναδική απάντηση σε αυτό είναι τα χρήματα που έχει ξοδέψει για τους αγώνες των Ποντίων εδώ και πολλά χρόνια αλλά και η ίδια η δράση του ώστε να αναδειχθεί ο Ελληνισμός στη Ρωσία. Ο Σαββίδης, ως γνήσιος Έλληνας, μετέφερε εδώ και πολλά χρόνια τους τάφους των προγόνων του στο Πρόχωμα του Κιλκίς και έκτισε στο ίδιο μέρος εκκλησία αφιερωμένη στο Άγιο Πνεύμα. Πολύ αργότερα ο Ιβάν άρχισε την επιχειρηματική δραστηριότητά του στην Ελλάδα.

Στο ερώτημα πόσο καθαρός είναι, οι μαθηματικοί θα έλεγαν πως τα πάντα είναι αριθμοί. Ο Σαββίδης έχει δώσει πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ για να καλύψει τα χρέη του ΠΑΟΚ, αγόρασε την ΣΕΚΑΠ και το ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλλάς”, γλιτώνοντας μας από την ντροπιαστική προοπτική να αγοραστούν από τους Τούρκους. Με το να είναι εργοδότης πολλών ανθρώπων, στηρίζει πολλές ελληνικές οικογένειες και το πιο σημαντικό, δεν οφείλει στο δημόσιο πληρώνοντας το ποσοστό του φόρου που του αναλογεί.

Σε μια χώρα που ξεπουλιέται όλη η δημόσια περιουσία, που τα αεροδρόμια-φιλέτα πουλήθηκαν στο γερμανικό δημόσιο(!), το Ελληνικό ξεπουλήθηκε όσο όσο, σε μία χώρα που το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο κάνει πάρτυ, βλέποντας τον Τσίπρα να εξευτελίζει την αριστερή ιδεολογία, σε μία τέτοια διαλυμένη χώρα, εμφανίσθηκε ένας άνθρωπος, με εθνικό πρόσημο, να σώσει λίγο από τη χαμένη αξιοπρέπεια.

Ας μην γελιόμαστε λοιπόν κι ας πούμε αλήθειες. Αυτοί που φοβούνται επενδύσεις σαν κι αυτές, είναι αυτοί που δεν πληρώνουν, αυτοί που κρύβονται πίσω από σκοτεινές off shore, αποφεύγοντας να καταβάλουν τον φόρο που τους αναλογεί στην Ελλάδα, αυτοί που τους χαλάει η “σούπα” της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής.

Κι αναρωτιέμαι γιατί φοβίζει κάποιους το θετικό κλίμα για τη Ρωσία, τον Πούτιν και τον Σαββίδη; Δεν μας αρέσει που έρχονται χιλιάδες επί χιλιάδων Ρώσοι τουρίστες στηρίζοντας την ελληνική οικονομία; Δεν μας αρέσει που οι Ρώσοι επιλέγουν τα ελληνικά προϊόντα και κυρίως τα αγροτικά; Δεν μας αρέσει που οι επιχειρηματίες της Ρωσίας αποφάσισαν να επενδύσουν στην Ελλάδα; Μα σύμφωνα με τους νεοφιλεύθερους κανόνες, όποιος δώσει περισσότερα, δικαιούται την επένδυση. Ή μήπως ισχύει το “άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά” για τους Ρώσους;

Θα κλείσω με το παραπολιτικό για τον χλιδάτο γάμο του γιου του Ιβάν, πριν λίγες ημέρες. Ο Σαββίδης δεν έκρυψε ποτέ το χρήμα του, το μοιράζει απλόχερα και με προοπτική. Σημιωτέον δέν έκανε το γάμο του γιου του ούτε στη Μόσχα ούτε στη Σαντορίνη αλλά στη Θεσσαλονίκη, στους Προμάχους, στο δικό του εκκλησάκι όπως αρμόζει παραδοσιακά σε έναν Έλληνα. Ας ξεπεράσουμε την αμερικανολαγνεία ή τη ρωσολαγνεία και ας δούμε την Ελλάδα χωρίς φαντάσματα, αν θέλουμε να σώσουμε την χώρα αξιοποιώντας τους Καλύτερους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail