Αυτός ο χάρτης εξηγεί επακριβώς τον επερχόμενο Αρμαγεδδώνα της Μέσης Ανατολής

Του Στρατή Μαζίδη

Όλα όσα συμβαίνουν από το Μάρτιο του 2011 στη Συρία αλλά και όσα έπονται στη συνέχεια εξηγούνται από το παραπάνω χάρτη.

Δύο αγωγοί φυσικού αερίου με τελικό προορισμό την Ευρώπη, δύο γεωγραφικά δρομολόγια, δύο διαφορετικά συμφέροντα.

Ο πρώτος ξεκινά από το Κατάρ, διαπερνά τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, τη Συρία και την Τουρκία.

Ο δεύτερος ξεκινά από το Ιράν, διασχίσει Ιράκ και Συρία.

Το 2009 ο σύριος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Ασαντ απορρίπτει το σχέδιο του αγωγού του Κατάρ, οποίος είχε στόχο να σπάσει το ρωσικό μονοπώλιο στην Ευρώπη. Αντ' αυτού εγκρίνει το δεύτερο αγωγό που θα ξεκινούσε από το Ιράν.

Δεν υπάρχει κανένας παρανοϊκός δικτάτορας. Υπάρχει ένας άνθρωπος εμπόδιο εξαιτίας του οποίου ήδη τα σχέδια ορισμένων έχουν πάει πίσω κατά επτά χρόνια. Για αυτό κάποιοι ονειρεύονται τη δημιουργία του Σουνιστάν μεταξύ Συρίας - Ιράκ, ενός προτεκτοράτου για να περάσει ο αγωγός. 

Αλλά και αυτό δε θα είναι απλή υπόθεση. 

Όπως εξηγήσαμε και χθες στη Freepen.gr στα ανατολικά υπάρχουν τρία αστικά κέντρα της Συρίας. Η Χάσακα, η Ράκκα και το Ντέιρ Εζόρ. Η πρώτη παραμένει εξαρχής ελεύθερη και το τρίτο είναι μοιρασμένο. Όσον αφορά τη Ράκκα, ήδη ο συριακός στρατός πάτησε πάλι το πόδι του στην επαρχία αυτή απέχοντας μόλις 35 χλμ από την κρίσιμη βάση της Tabaqa.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail