Η κρυμμένη μας ιστορία

Της Μελίνας Κονταξή

Ο βασιλιάς Τσαντραγκούπτα ή Σανδροκόττος, που ένωσε την Ινδία, παντρεύτηκε την κόρη του Σέλευκου του Νικάτωρος, του ιδρυτή της δυναστείας των Σελευκιδών. Το 1958 βρέθηκε επιγραφή στην Κανταχάρ που περιείχε ένα από τα διατάγματα του εγγονού του Ανδρόκκοτου, στα Ελληνικά και στα Αραμαϊκά.

Ο Βούδας τους πρώτους αιώνες μετά τον θάνατο του, δεν απεικονίζονταν με ανθρώπινη μορφή. Κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους αρχίζουν να εμφανίζονται αγάλματα του Βούδα, στην ελληνο-βουδιστική τέχνη, που θύμιζαν ένα άγαλμα του Απόλλωνα σε περιοχή που σήμερα ανήκει στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Η εικόνα του Ηρακλή, που εισήχθει στην Ινδία από τα νομίσματα του Ελληνο-Ινδού βασιλιά Δημήτριου, χρησιμοποιήθηκε από την ελληνο-βουδιστική τέχνη για να αναπαραστήσει τον προστάτη του Βούδα και αργότερα μεταφέρθηκε στην Κίνα και την Ιαπωνία για να απεικονίσει τον προστάτη θεό των Βουδιστικών ναών.

Ο Βουδισμός άνθισε επί της βασιλείας των Ελλήνων και για αυτό τους θυμούνται ως αγαθούς βασιλιάδες... όσο και αν πονάει αυτό τους ψευτο-ανθρωπιστές που προσπαθούν να εξισώσουν την Ελληνική παρουσία στην Ασία, την Αφρική και την Ινδία, με τον σκοταδισμό και την απόλυτη μαζοποίηση και καταστροφή του πολιτισμού των γηγενών, που έφερε το αποικιακό Αραβικό ισλάμ.

Η εξάπλωση μάλιστα των Ελληνο-Ινδών βασιλιάδων στην Ινδία θεωρείται ότι έγινε για να προστατέψουν τους ελληνικούς πληθυσμούς, να βοηθήσουν την γηγενή αυτοκρατορία των Μαουρύα (αυτή που ίδρυσε ο Ανδρόκκοτος) με την οποία είχαν στενές σχέσεις, και για να προστατέψουν τους βουδιστικούς πληθυσμούς από θρησκευτικές διώξεις.

Από τον 2ο πχ. αιώνα μέχρι τον 10ο μχ. αιώνα, τριάντα έξι (36) Ελληνο-Ινδικά βασίλεια άνθισαν, και αν δεν υπήρχαν έριδες μεταξύ τους ποιος ξέρει πόσο θα άντεχαν.

Τι σημασία έχει το παρελθόν; ... Μεγάλη!.

Για να ξέρεις που θα πας πρέπει να ξέρεις από που έρχεσαι και ποιος ήσουν.
Οι Σκοπιανοί το 2008 υποδέχτηκαν στα Σκόπια, μέλη φυλής που ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πέρα από την συνειδητοποίηση της εθνικής ταυτότητας και την διαφύλαξη της ιστορικής, η Ινδία είναι απαραίτητος σύμμαχος στην προσπάθεια αντιμετώπισης του άξονα Πακιστάν-Τουρκίας, όπως και μεγάλη δυνητική αγορά.

Οι δεσμοί μας με την Ινδία δεν περιορίζονται στην αρχαιότητα.

Το 1823 ιδρύθηκε η φιλελληνική εταιρεία της Καλκούτας η οποία έκανε και έρανο υπέρ της Ελληνικής επανάστασης. Μέλη της ήταν Έλληνες, Άγγλοι, Αμερικανοί και Ινδοί ενώ στον έρανο που έκαναν ανταποκρίθηκαν και Κινέζοι.

Στον εαυτό μας οφείλουμε να γυρίσουμε πίσω για να καταλάβουμε ποιοι είμαστε και πώς φτάσαμε ως εδώ.

Στο μέλλον μας οφείλουμε ένα παρόν αντάξιο του παρελθόντος και της αρχής μας.

Μπορούμε... όταν πάψουμε να έχουμε την κοντόφθαλμη λογική που είχαν οι ψηφοφόροι του 1920 που σκέφτονταν μόνο το χωράφι τους και θυσίασαν τη μεγάλη Ελλάδα που διασφάλιζε την συνέχεια.

Δεν είναι αργά.

Δεν θα μας σώσει κανείς... κανένας δεν μας αγάπησε...

Το 1821, όταν εμείς καταλάβαμε ότι πρέπει να σώσουμε τον εαυτό μας, τότε εξαναγκάσαμε και τους άλλους να επέμβουν.

Κάτι αντίστοιχο κάνουν και οι Κούρδοι...
Τις πρώτες εβδομάδες οι Αμερικανοί δεν βομβάρδιζαν με μεγάλη ένταση τους τζιχαντιστές στο Κομπάνι, θεωρούσαν ότι η πόλη μπορεί να χαθεί και ότι δεν έχει προτεραιότητα ο αγώνας των Κούρδων, με εκατόμβες νεκρών και ερείπια.
Πέτρα στην πέτρα δεν έμεινε, μέχρι που έγινε φανερό μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους εξανάγκασε να αντιδράσουν πιο ενεργά.

Λαοί που αγωνίζονται κερδίζουν, εκμεταλλευόμενοι φυσικά τις αντιθέσεις και τα συμφέροντα.

Λαοί που ξεχνάνε ποιοι είναι και περιμένουν σωτηρία από τους άλλους είναι καταδικασμένοι.

Ο Κολοκοτρώνης το είχε καταλάβει και έγραψε… «Ότι κάνουμε θα το κάνουμε μονάχοι» ύστερα από την διάλυση από τους Άγγλους και των Ελληνικών στρατευμάτων, μετά την πτώση του Ναπολέοντα.

Χρόνος υπάρχει, η φλόγα δεν έσβησε.
Στο χέρι μας είναι να την κάνουμε πυρκαγιά, ώστε ο Ελληνισμός να γίνει αυτό που ξεκίνησε, έχοντας μάθει πια από τα λάθη μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail