Μαρτυρίες παιδιών για βασανιστήρια που υπέστησαν από τους τζιχαντιστές κοντά στο Κομπάνε

Στρατής Μαζίδης

Σύμφωνα με μια διεθνή ομάδα που ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι τζιχαντιστές απήγαγαν, κράτησαν αιχμάλωτα και βασάνισαν περί τα 153 αγόρια νωρίτερα φέτος κοντά στο Κομπάνε.

Όπως επισημαίνει το Human Rights Watch τα παιδιά, ηλικίας από 14 έως 16, είχαν απαχθεί από τους αντάρτες της ISIL στις 29 Μαΐου, καθώς επέστρεφαν στο σπίτι μετά από σχολικές εξετάσεις στην πόλη του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με την ομάδα που εδρεύει στις ΗΠΑ, η ISIL κράτησε 153 αγόρια σε σχολείο στην Ιεράπολη της Συρίας, μια πόλη 55 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κομπάνε.

Περίπου το 50 αιχμάλωτα παιδιά δραπέτευσαν ή απελευθερώθηκαν μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, ενώ τα υπόλοιπα αφέθηκαν ελεύθερα σε ομάδες. Το τελευταίο από τα παιδιά αφέθηκε ελεύθερο στις 29 Οκτωβρίου.

Τέσσερα από τα παιδιά που βρέθηκαν αιχμάλωτα στα χέρια των τζιχαντιστών αφηγήθηκαν συχνούς ξυλοδαρμούς με σωλήνες και ηλεκτρικά καλώδια. Επίσης αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν βίντεο με βασικό περιεχόμενο τη χρήση βίας της ISIL συμπεριλαμβανομένων κι αποκεφαλισμών.

«Αυτή η απόδειξη των βασανιστηρίων και της κακοποίησης των παιδιών από την ISIS υπογραμμίζει γιατί κανείς δεν θα πρέπει να στηρίξει την εγκληματική επιχείρηση τους» σχολίασε ο Fred Abrahams, ειδικός σύμβουλος για τα δικαιώματα των παιδιών στο Human Rights Watch.


* με πληροφορίες από το presstv
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail