Από αέρος δόθηκε στρατιωτικός εξοπλισμός στους Κούρδους στο Κομπάνι

Στρατιωτικό εξοπλισμό, πυρομαχικά και ιατρικές προμήθειες έριξαν μεταγωγικά αεροσκάφη στις κουρδικές δυνάμεις που μάχονται κατά των τζιχαντιστών στην πόλη Κομπανί, στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 «παρέδωσαν όπλα, πυρομαχικά και ιατρικές προμήθειες στις κουρδικές αρχές του Ιράκ με τον εξοπλισμό να προορίζεται για τη συνεχιζόμενη αντίσταση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, οι μαχητές του οποίου επιχειρούν να καταλάβουν το Κομπάνι».

Oι αεροπορικές επιδρομές κοντά στο Κομπάνι, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη χερσαία αντίσταση των Κούρδων έχει επιβραδύνει την προέλαση των τζιχαντιστών προς την πόλη και έχει προκαλέσει εκατοντάδες θύματα στις τάξεις τους.

olympia.gr
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail