Οργισμένη Μόσχα: Το Κίεβο να σταματήσει να βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές

(RIA Novosti / Evgeny Biyatov)
Του Στρατή Μαζίδη

Έντονη είναι η οργή της Μόσχας όπως την εξέφρασε ο Βιτάλυ Τσούρκιν, πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ ζητώντας την άμεση αντιμετώπιση σε διεθνές επίπεδο του ανθρωπιστικού ζητήματος που έχει ανακύψει στην Ουκρανία.


Ο Τσούρκιν μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη έκανε λόγο για ένα ανθρωπιστικό και ουδόλλως πολιτικό σχέδιο.

"Κάθε μέρα άμαχοι σκοτώνονται, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Ουκρανικές στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις εμποδίζουν τους ειρηνικούς κατοίκους να εγκαταλείψουν τις υπό πολιορκία πόλεις ή να στείλουν τα παιδιά τους σε ασφαλή μέρη. Λεωφορεία με παιδιά διατάσσονται να επιστρέψουν.

Ο Τσούρκιν προσέθεσε πως μια άμεση αντίδραση είναι απολύτως απαραίτητη καθώς το Κίεβο συνεχίζει σε φουλ ρυθμούς τις πολεμικές επιχειρήσεις στη νοτιοανατολική Ουκρανίαμε εκτενείς βομβαρδισμούς άνευ διακρίσεως από το πυροβολικό και την αεροπορία.

Ωστόσο η Μόσχα δε βρίσκει την ανταπόκριση που θα ήθελε κατηγορώντας τους "συνήθεις ύποπτους" ότι δε βλέπουν καμιά ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία ενώ αντίστοιχα η Δύση βλέπει στο πρόσωπο της πρώτης τον υποκινητή της έντασης στην περιοχή, με το State Department να κάνει λόγο για...υποκριτικό ρωσικό σχέδιο ειρήνευσης.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail