ΦΡΙΚΗ στην Ιρλανδία με την ανακάλυψη 800 παιδιών σε μαζικό τάφο. "Κάτι τρομακτικό συνέβη κάποτε εκεί"

Στρατής Μαζίδης

Μια μακάβρια ανακάλυψη έγινε από δύο παιδιά στην Ιρλανδία τα οποία παίζοντας σκόνταψαν πάνω σε ομαδικό τάφο στην περιοχή όπου κάποτε λειτουργεί το ίδρυμα για ανύπαντρες μητέρες και παιδιά "St. Mary" το οποίο πλέον έχει μετατραπεί σε συγκρότημα κατοικιών.
 
Τα παιδιά πιστεύεται ότι έχουν ταφεί σε μια σηπτική δεξαμενή κατά την περίοδο 1925-1961 σύμφωνα με το, BBC News εξαιτίας μολυσματικών νόσων αλλά και του υποσιτισμού.
Πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν τα επόμενα βήματά τους ενώ οι προκαθήμενοι της Καθολικής Εκκλησίας θα συναντηθούν για να συζητήσουν την ανέγερση ενός μνημείου για τα 796 παιδιά.


Ταυτόχρονα, ο Ciaran Cannon, υπουργός Παιδείας κάνει έκκληση για μια έρευνα σχετικά με το μαζικό τάφο.
«Τα μέχρι σήμερα στοιχεία φαίνεται να δείχνουν ότι κάτι πολύ τρομακτικό συνέβη κάποτε εκεί " δήλωσε ο Cannon στον Irish Independent . «Ας προσπαθήσουμε να βρούμε τι ακριβώς συνέβη εδώ πρώτα από όλα. Σίγουρα , υπάρχουν άνθρωποι στη ζωή που γνωρίζουν τι συνέβη και νομίζω ότι μια έρευνα είναι απαραίτητη" συμπληρώνει.
Εν τω μεταξύ, η τοπική ιστορικός Cathrine Corless ενασχολήθηκε αρκετά με "Το Σπίτι" έχει Βυθίστηκα την ταραγμένη ιστορία της , το "Σπίτι ", ένα πτωχοκομείο που είχε μετατραπεί σε σπίτι για τις μητέρες και τα μωρά τους το 1925 από τις αδελφές του Bon Secours. Όταν η Corless αναζήτησε τα πιστοποιητικά θανάτου για τα παιδιά σε μαζικό τάφο , έμαθε υπήρχαν 796 θανόντες ηλικίας από βρέφη έως 9 ετών .
Η Corless σπεύδει να υπογραμμίζει το όλο λάθος στην ιστορία αυτή λέγοντας ότι δεν υπήρχε ούτε ένα σημάδι, ούτε ένα διακριτικό πως εκεί υπάρχει ένας μαζικός τάφος μικρών παιδιών. «Το μέρος αφαίθηκε παρατημένο όπως όταν έκλεισε το ίδρυμα το 1961».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail