Η Ρωσία μπλοκάρει το αμερικανικό υποβρύχιο «USS New Mexico» στα σύνορά της;

Freepen.gr - Το αμερικανικό υποβρύχιο "USS New Mexico" είναι αποκλεισμένο από ρωσικά πλοία και υποβρύχια - δε θα του επιτραπεί να πλησιάσει τα ρωσικά σύνορα

Η απροσδόκητη εμφάνιση του υποβρυχίου USS New Mexico κοντά στα βόρεια σύνορα της Ρωσίας ανάγκασε τον ρωσικό στρατό να λάβει γρήγορα μέτρα για να εμποδίσει το αμερικανικό υποβρύχιο. Αυτή τη στιγμή, το υποβρύχιο που φέρει πυραύλους κρουζ Tomahawk παραμένει στα χωρικά ύδατα της Νορβηγίας.

Το υποβρύχιο USS New Mexico απέχει μόλις 400 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα. Αυτό καθιστά δυνατό να καλύψει την απόσταση σε λιγότερο από μία ημέρα, ωστόσο, δεδομένης της τρέχουσας ψύξης των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών, οποιαδήποτε απόπειρα αμερικανικού πυρηνικού υποβρυχίου στα ρωσικά σύνορα δε θα μείνει χωρίς συνέπειες.

Η Ρωσία παρακολουθεί συνεχώς την κίνηση των ξένων υποβρυχίων, έχοντας επιχειρησιακά στοιχεία για την ακριβή τρέχουσα θέση τους. Σε περίπτωση απόπειρας προσέγγισης ρωσικών χωρικών υδάτων, το υποβρύχιο μπορεί απλώς να αποκλειστεί σε διεθνή ύδατα.

Σήμερα, η Ρωσία είναι οπλισμένη με ηλεκτρονικά αντίμετρα που μπορούν εύκολα να απενεργοποιήσουν τα συστήματα πλοήγησης ενός αμερικανικού πυρηνικού υποβρυχίου ή να καταστείλουν τις επικοινωνίες με τη διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, σημειώνει η ιστοσελίδα Avia. Σε αυτή την περιοχή του πλανήτη, αυτό είναι εξαιρετικά καταστροφικό για το πλήρωμα του υποβρυχίου, το οποίο όχι μόνο θα «τυφλωθεί», αλλά και θα «κουφαθεί».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail