Το ρωσικό S-500 μπλοκάρει τουλάχιστον τέσσερις βάσεις αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ

Freepen.gr - Τα ρωσικά συστήματα S-500 καλύπτουν τουλάχιστον τέσσερις βάσεις αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ.

Χάρη στην εμφάνιση των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-500 Prometheus στον οπλισμό της Ρωσίας, η Μόσχα είναι σε θέση να αποκλείσει πλήρως τουλάχιστον τέσσερις βάσεις των ΗΠΑ με συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας που έχουν αναπτυχθεί σε αυτές, κάτι που επιτρέπει, σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης, να εξασφαλιστεί ένα εγγυημένο χτύπημα εναντίον οποιουδήποτε εχθρού, αφού το αντιπυραυλικό των ΗΠΑ απλώς δεν θα επιτύχει τους στόχους του και οι πύραυλοί του θα καταρριφθούν πριν προλάβουν να αποκρούσουν την επίθεση.

Σύμφωνα με ειδικούς, το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που έχουν αναπτυχθεί από τις ΗΠΑ στη Ρουμανία είναι εγγυημένο ότι θα αποκλειστεί από τα ρωσικά συστήματα S-500 Prometheus. Αυτό ανοίγει την πρόσβαση για χτυπήματα σχεδόν σε όλες τις χώρες της νότιας Ευρώπης.

Ένα άλλο αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας υπό κατασκευή στην Πολωνία θα μπλοκαριστεί επίσης από ρωσικά όπλα, κάτι που αποτελεί εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα για τη Δύση μετά τις απειλές που θέτει η Ρωσία.

Μεταξύ άλλων, τα ρωσικά συστήματα S-500 Prometheus καλύπτουν και τα αμερικανικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας που αναπτύσσονται στην Ιαπωνία. Αυτό ισχύει εξίσου για όλες τις άλλες χώρες που θέλουν να αναπτύξουν αμερικανικά όπλα στο έδαφός τους.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνειδητοποιούν ήδη πως η ανάπτυξη συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας σε περιοχή εντός του βεληνεκούς των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-500 Prometheus δεν είναι μόνο άχρηστη, αλλά και επιβλαβής, καθώς τα μέσα άμυνας στα οποία έχουν ανατεθεί σημαντικά καθήκοντα απλά δεν θα είναι σε θέση να αναχαιτίσουν πυραύλους. Είναι πιθανό το ρωσικό Prometheus να αναπτύχθηκε ειδικά για να αντιμετωπίσει τα αμερικανικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας», σημειώνει η Avia.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail