Το πρώτο σύνταγμα του πυραυλικού συστήματος S-400 έφτασε στην Ινδία

Freepen.gr - Το πρώτο σύνταγμα του πυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία έφτασε στην Ινδία. Το 2022, είναι πιθανό να αναπτυχθεί στη βόρεια περιοχή της χώρας, γράφει η DNA India.

Το δεύτερο σύνταγμα των S-400 αναμένεται να φτάσει στην Ινδία μέχρι τον Ιούνιο του 2022 του επόμενου έτους. Η Ινδία μπορεί στη συνέχεια να αναπτύξει τα συντάγματα S-400 για την ασφάλεια του Ladakh και του Arunachal Pradesh.

Συγκεκριμένα, το πυραυλικό σύστημα S-400 συγκαταλέγεται στα καλύτερα συστήματα αεράμυνας στον κόσμο. Από πολλές απόψεις, το S-400 είναι καλύτερο από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας της Αμερικής. Μέσω αυτού, οι πύραυλοι, τα μαχητικά αεροσκάφη, οι ρουκέτες, ακόμη και οι επιθέσεις με drone μπορούν να αναχαιτιστούν. Κάθε σύνταγμα έχει 8 εκτοξευτές. Κάθε εκτοξευτής έχει 4 βλήματα. Δηλαδή, ένα σύνταγμα μπορεί να εκτοξεύει 32 βλήματα τη φορά.

Το κέντρο διοίκησης αυτού του συστήματος παρακολουθεί τον επιτιθέμενο πύραυλο ή αεροσκάφος από απόσταση 600 km και στη συνέχεια τον καταστρέφει σε απόσταση 2 έως 400 km. Αυτό το σύστημα μπορεί να παρακολουθεί 80 στόχους κάθε φορά και να τους καταστρέψει όταν εισέλθουν στην εμβέλεια πυρός. Εάν χρειαστεί, μπορεί να φορτωθεί στο φορτηγό και να μεταφερθεί προς τα εμπρός και ακόμη και τότε, μπορεί να ετοιμαστεί για επίθεση σε μόλις 10 με 15 λεπτά. Εάν αυτό το σύστημα αναπτυχθεί, τότε είναι έτοιμο για αντίποινα εντός 3 λεπτών από τη λήψη του σήματος. Το ραντάρ αυτού του συστήματος δεν μπορεί να μπλοκαριστεί.

Στις 5 Οκτωβρίου 2018, η Ινδία είχε υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία για πέντε συντάγματα S-400 με τη Ρωσία για 5,43 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτός ο τύπος συστήματος αεράμυνας είναι απαραίτητος για την Ινδία για να αντιμετωπίσει τις αεροπορικές επιθέσεις από την Κίνα και το Πακιστάν. Η Κίνα όχι μόνο διαθέτει μεγάλο αριθμό καλών μαχητικών αεροσκαφών αλλά και μεγάλο απόθεμα βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει έντονη δυσαρέσκεια για αυτή τη συμφωνία της Ρωσίας με την Ινδία. Η Αμερική είχε επίσης απειλήσει να επιβάλει κυρώσεις στην Ινδία βάσει του νόμου CAATSA. Όμως η Ινδία είχε καταστήσει σαφές ότι δε θα δεχόταν κανέναν έλεγχο στις αποφάσεις για τις αμυντικές της ανάγκες, όπως οφείλει να κάνει κάθε σοβαρή χώρα που σέβεται τον εαυτό της και επιθυμεί να διαφυλάξει την κυριαρχία της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail