Πάνω από την Ακρόπολη θα πετάξουν τα έξι Ελληνικά Rafale - Πότε οι «ριπές» θα… σκίσουν τον Αττικό ουρανό

Μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, με τα νέα αποκτήματα της Πολεμικής μας Αεροπορίας να δίνουν «διαπιστευτήρια» στην πρωτεύουσα, πετώντας πάνω από το πιο συμβολικό, ιστορικό μνημείο της πόλης.

Απόσπασμα από: newpost.gr - Του Κώστα Σαρικά

Την ευκαιρία να θαυμάσουν τα πρώτα Ελληνικά μαχητικά Rafale φαίνεται ότι θα έχουν οι κάτοικοι της πρωτεύουσας την ερχόμενη Τετάρτη 19 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έξι «ριπές» που θα πετάξουν από την Γαλλία και την Istres με προορισμό την Τανάγρα και την 114 Πτέρυγα Μάχης. Πριν προσγειωθούν στην καινούργια τους «φωλιά», θα περάσουν σε χαμηλό ύψος και σε κλειστό σχηματισμό πάνω από την  Αθήνα και συγκεκριμένα από την Ακρόπολη.

Θα είναι μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, με τα νέα αποκτήματα της Πολεμικής μας Αεροπορίας να δίνουν «διαπιστευτήρια» στην πρωτεύουσα και στους κατοίκους της πετώντας πάνω από το πιο συμβολικό ιστορικό μνημείο της πόλης. Όπως άλλωστε συχνά κάνουν μαχητικά ξένων κρατών που λαμβάνουν μέρος σε ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις στην Ελλάδα προκειμένου να τιμήσουν τη χώρα που τα φιλοξενεί.

Μαζί τους θα πετούν και τέσσερα μαχητικά Mirage 2000-5 της 331 ΜΠΚ «Θησέας» τα οποία θα τα υποδεχτούν στο FIR Aθηνών και ως «οικοδεσπότες», θα τα συνοδεύσουν. Με τα Rafale να προηγούνται και να προσγειώνονται πρώτα στην καινούργια τους βάση στην Τανάγρα και στη νέα τους Πολεμική Μοίρα την 332 ΜΠΚ «Γεράκι».

Στα κόκπιτ των αεροσκαφών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο εκπαίδευσης και την δουλειά που έχει γίνει από την περασμένη άνοιξη στη Γαλλία θα βρεθούν Έλληνες ιπτάμενοι ως κυβερνήτες ενώ στις πίσω θέσεις των δύο διθέσιων αεροπόροι εκπαιδευτές της Armee D’el Air. Μια ακόμη κίνηση υψηλού συμβολισμού με την οποία η Πολεμική Αεροπορία θέλησε να δείξει τους στενούς δεσμούς που συνδέουν πλέον τις αεροπορίες των δύο κρατών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail