Η Κίνα τιμωρεί τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από το βάναυσο lockdown στο Xi'an

Freepen.gr - Η πόλη Xi'an, η πρωτεύουσα της επαρχίας με μεγαλύτερο πληθυσμό από τη Νέα Υόρκη, βρίσκεται σε lockdown, όπως η Wuhan, εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα και οι κάτοικοί της αρχίζουν να αγχώνονται χάρη στην έλλειψη διαθέσιμων τροφίμων. Αλλά όλοι οι πολίτες που ελπίζουν να ξεφύγουν από αυτό που διαμορφώνεται σε ένα βάναυσο lockdown διαπιστώνουν ότι οι αρχές δεν έχουν κατανόηση, αναφέρει το zerohedge.com.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το Πεκίνο τιμωρεί τους ανθρώπους που προσπαθούν να αποφύγουν το τελευταίο lockdown για τον COVID στην Xi’an, καθώς ανώτατος αξιωματούχος προέτρεψε να ληφθούν «βιαστικές κινήσεις» για τον περιορισμό της επιδημίας.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Sun Chunlan είπε πως οι τοπικές αρχές πρέπει να υιοθετήσουν πιο «στοχευμένα και δυναμικά» μέτρα και να βελτιώσουν τους ελέγχους καραντίνας, σύμφωνα με έκθεση στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Η Κίνα ανέφερε 166 τοπικά επιβεβαιωμένα κρούσματα για εκείνη την ημέρα, 161 από αυτά στην πόλη.

Η κατάσταση στο Xi’an είναι «σοβαρή και περίπλοκη», φέρεται να είπε η Sun κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης. Η Sun, η μόνη γυναίκα στο 25μελές Πολιτικό Γραφείο του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες εντοπισμού (αν και η πόλη έχει υποβληθεί σε τουλάχιστον 4 γύρους μαζικών δοκιμών την περασμένη εβδομάδα).

Η τοπική αστυνομία έχει αναπτυχθεί για να εντοπίζει οποιονδήποτε επιχειρεί να παραβιάσει τους αυστηρούς ελέγχους στο Xi'an. Ένας άνδρας που προσπάθησε να διασχίσει τον ποταμό Wei για να φύγει από την πόλη συνελήφθη και του δόθηκε προειδοποίηση, είπε η αστυνομία, ενώ ένας άλλος που έκανε πετάλι 80 χιλιομέτρων (περίπου 50 μίλια) με κοινό ποδήλατο για την πόλη του, του επιβλήθηκε πρόστιμο και ετέθη σε καραντίνα.

Ένας άνδρας που έκανε πεζοπορία 100 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο σε μια κοντινή κομητεία στάλθηκε επίσης σε καραντίνα από την αστυνομία προτού του επιβληθεί απροσδιόριστη τιμωρία.

Οι δρόμοι στην πόλη έχουν κλείσει για την κυκλοφορία καθώς η πόλη αντιμετωπίζει ένα lockdown τύπου Wuhan. Ακόμη και τα εργοστάσια στην πόλη έχουν σταματήσει να λειτουργούν: η Micron Technology και η Samsung Electronics δήλωσαν και οι δύο ότι η παραγωγή στα εργοστάσια της πόλης έχει επηρεαστεί από το τελευταίο lockdown. Η Micron είπε πως θα είναι σε θέση να καλύψει τις περισσότερες από τις απαιτήσεις των πελατών της για προϊόν παρά το lockdown, το οποίο ξεκίνησε στις 23 Δεκεμβρίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail