Θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και το σπίτι τους για μια...χούφτα likes

gracinistudios / pixabay
Τα τελευταία χρόνια αρκετοί χρήστες των κοινωνικών μέσων έχουν εθιστεί στο να δημοσιοποιούν το κάθε τι από την προσωπική κι επαγγελματική τους ζωή, ενίοτε εμπλέκοντας τρίτα άτομα χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Του Στρατή Μαζίδη

Η περίοδος των Χριστουγέννων δεν αποτελεί εξαίρεση. Πλήθος αναρτήσεων και φωτογραφιών. Τα εδέσματα που ετοιμάστηκαν, ύστερα που φαγώθηκαν, οι πίτες που χαράχθηκαν κ.ο.κ. Μόνο που μαζί με όλα αυτά, στις φωτογραφίες απεικονίζονται πολλές φορές τα εσωτερικά των σπιτιών αρκετών χρηστών. Ακριβά φορτωμένα σπίτια που εκτίθενται πλέον δημόσια, ενίοτε στα μάτια του καθενός.

Το παράδοξο είναι πως συμβαίνει να σου εμφανιστούν κι αναρτήσεις ατόμων με τους οποίους δε σχετίζεσαι ηλεκτρονικά.

Και για ποιο λόγο όλα αυτά; Για μια χούφτα likes; Δηλαδή μαγειρεύουμε για να μας πουν μπράβο και όχι για να φάμε εμείς και τα παιδιά μας ή οι γονείς; Κι αν δε μας πουν μπράβο, τι θα γίνει; Κόβουμε τη βασιλόπιτα τιμώντας ένα έθιμο αμέτρητων αιώνων ή για να το δημοσιοποιήσουμε; Στολίζουμε το δέντρο ή το καραβάκι για εμάς ή τους άλλους;

Το να δημοσιοποιεί κανείς εικόνες μέσα από το σπίτι του ή ακόμη χειρότερα σπίτια τρίτων είναι ό,τι πιο επικίνδυνο. Κι όλα αυτά σε μια εποχή υψηλής εγκληματικότητας η οποία έχει μάτια και στα κοινωνικά δίκτυα. Η Αστυνομία τα έχει επισημάνει αυτά αρκετές φορές καθώς υπάρχουν πολλά στάδια που προηγούνται πριν φτάσει κανείς στο σημείο να κάνει πως...κοιμάται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail