Ρατσιστικό παραλήρημα του Μακρόν στη La Parisien κατά όσων δεν έχουν εμβολιαστεί

Freepen.gr - Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν είπε σε μια από τις κορυφαίες εφημερίδες της χώρας ότι δε θεωρεί πλέον τους μη εμβολιασμένους Γάλλους πολίτες και πως η κύρια στρατηγική του για τον COVID-19 είναι να συνεχίσει να τους «τσαντίζει» μέχρι να υποταχθούν στις εντολές του για την πανδημία.

Η παρατήρηση του Μακρόν, που διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στη γαλλική εφημερίδα Le Parisien, έχει διχάσει τους Γάλλους πολιτικούς, ενώ ακόμη και ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας αμφισβητεί τα κίνητρα του Μακρόν.

«Δε θέλω να εξοργίσω τον γαλλικό λαό», είπε ο Μακρόν στους αναγνώστες της Le Parisien την Τρίτη.

«Αλλά όσο για τους μη εμβολιασμένους, θέλω πολύ να τους τσαντίσω. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό, μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η στρατηγική».

Δήλωσε ότι οι «χειρότεροι εχθροί» της «δημοκρατίας» είναι «το ψέμα και η βλακεία», στη συνέχεια δήλωσε ότι η κυβέρνησή του «ασκεί πίεση στους μη εμβολιασμένους περιορίζοντας, όσο το δυνατόν περισσότερο, την πρόσβασή τους σε δραστηριότητες στην κοινωνική ζωή».

Η κυβέρνηση του Μακρόν ισχυρίζεται ότι το 90% των πολιτών της είναι εμβολιασμένοι. Ο Μακρόν υποσχέθηκε να «μειώσει» αυτή τη μειονότητα με περαιτέρω περιορισμούς.

Αλλά αυτό θα μπορούσε εύκολα να κοστίσει στον Μακρόν τις προεδρικές εκλογές του 2022 τον Απρίλιο-Μάιο, αφού ούτως ή άλλως δεν πατά πολύ γερά στα πόδια του με όλα όσα συμβαίνουν στη γαλλική κοινωνία επί των ημερών.

Το να δεσμευτείς να "τσαντίσεις" ένα πλήρες 10% του πληθυσμού, που σίγουρα θα έχει τους δικούς του σοβαρούς λόγους να μην εμβολιάζεται, δε φαίνεται να είναι το σωστό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail