Αεροπορική θύελλα κατά του ISIS - Οι Ρώσοι παίρνουν τα ηνία νέας μεγάλης επιχείρησης κατά της οργάνωσης

Freepen.gr - Στις 2 Ιανουαρίου, ένα νέο κύμα ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στόχευσε την τεράστια κεντρική περιοχή της Συρίας όπου το ISIS εξακολουθεί να είναι παρόν και ενεργό.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο, 15 αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν κρησφύγετα της τρομοκρατικής ομάδας στην ανατολική επαρχία Χομς, στη δυτική ύπαιθρο της Ντέιρ Εζόρ καθώς και στο τρίγωνο Χάμα-Χαλέπι-Ράκα.

Την Πρωτοχρονιά, τουλάχιστον 25 ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν κρησφύγετα του ISIS κοντά στην πόλη Ithriyah στην ανατολική ύπαιθρο της Χάμα και στην περιοχή της πόλης Tabqa στη νότια ύπαιθρο της Raqqa.

Μια αναφορά της εφημερίδας Asharq al-Awsat με έδρα το Λονδίνο αποκάλυψε πως οι πρόσφατες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στην κεντρική Συρία αποτελούσαν μέρος των συνεχιζόμενων ενεργειών για μια σχεδόν μεγάλης κλίμακας επιχείρηση κατά των πυρήνων του ISIS στην περιοχή. Οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται ότι θα έχουν τη διοίκηση την επιχείρηση.

Τόσο το 5ο Σώμα του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) όσο και η Παλαιστινιακή Ταξιαρχία al-Quds ανέπτυξαν μεγάλη ενίσχυση στην ανατολική ύπαιθρο της Χομς για να υποστηρίξουν την επιχείρηση. Η Ρωσία ανέπτυξε επίσης πολλά επιθετικά ελικόπτερα στην αεροπορική βάση της Παλμύρα.

Η επερχόμενη επιχείρηση θα στοχεύσει κυρίως πυρήνες του ISIS που θα καταφύγουν μεταξύ της Παλμύρα και της πόλης al-Sukhnah στα ανατολικά, σύμφωνα με το Asharq Al-Awsat.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail