Θανατηφόρα ενέδρα του ISIS στον SAA με 25 στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες

φωτο αρχείου SANA
Freepen.gr - Στις 2 Ιανουαρίου, 25 στρατιώτες του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν όταν τρομοκράτες του ISIS επιτέθηκαν σε λεωφορείο που τους μετέφερε στην κεντρική περιοχή της χώρας στη Χομς.

Στρατιωτική πηγή δήλωσε στο κρατικό Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι τρομοκράτες του ISIS επιτέθηκαν στο λεωφορείο με ρουκέτες και πολυβόλα των 23 χιλιοστών καθώς περνούσε κοντά στον σταθμό T3 στην ανατολική ύπαιθρο της Χομς.

«Ως αποτέλεσμα αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης, πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν», είπε η ανώνυμη πηγή.

Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη σφυροκοπούν κρησφύγετα του ISIS στην κεντρική Συρία τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Αλλά αυτό προφανώς δεν πτόησε την τρομοκρατική ομάδα.

Ο SAA και οι σύμμαχοί του ετοιμάζονται ήδη να λάβουν πιο σοβαρά μέτρα για την ασφάλεια της κεντρικής περιοχής. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Asharq al-Awsat με έδρα το Λονδίνο, μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας που υποστηρίζεται από τη Ρωσία κατά των πυρήνων του ISIS στην περιοχή θα ξεκινήσει σύντομα.

Η επίθεση στο λεωφορείο T3 ήταν η πιο θανατηφόρα επίθεση του ISIS στη Συρία φέτος. Η τρομοκρατική ομάδα σχεδιάζει ξεκάθαρα να κλιμακώσει τις επιχειρήσεις της στην κεντρική περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail