Ο «χορός» των Αμερικανικών F-18 με τα «μπλε φτερά» εξοργίζει την Άγκυρα: Σε νευρικό κλονισμό ο Μπαχτσελί

F-18 της Αεροπορίας Ναυτικού του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού κατά τη διάρκεια της απονήωσής του από το USS Harry Truman για άσκηση στον ουρανό της Μεσογείου. Πηγή εικόνας: Twitter 6ου Αμερικανικού Στόλου.
Την ώρα που η Άγκυρα προχωρά με απειλητικές ιαχές όλο το τελευταίο διάστημα, η Αθήνα απαντά με πράξεις που αποδεικνύουν ότι αποτελεί την χώρα που εμπιστεύονται οι σύμμαχοι στην περιοχή.

Από: hellasjournal.com - Γ.Σ.

Εδώ και λίγες ώρες τόσο τα πλοία του Ελληνικού στόλου, όσο και τα «γεράκια» από την 335 Μοίρα «Τίγρης» και οι γερόλυκοι της 338 Μοίρας «Άρης» με τα F-4E AUP είχαν το δικό τους αεροπορικό τετ α τετ με τα F-18 των Ηνωμένων Πολιτειών τα οποία απονηώνονταν από το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman (CVN 75) το οποίο είχε δέσει έως τη Δευτέρα στο λιμάνι της Σούδας.

  • Το αεροναυτικό ραντεβού έγινε νοτιοδυτικά της Κρήτης σε μια περιοχή ιδιαίτερα γνωστή ως πεδίο ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων ανάμεσα στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας με συμμάχους.

Οι Αμερικανοί ιπτάμενοι είναι γνωστό ότι δίνουν την ψήφο εμπιστοσύνης τους στην Πολεμική Αεροπορία και τον Ελληνικό παράγοντα ιδίως όταν μπορούν να χρησιμοποιούν στο FIR Αθηνών από μικρά έως πολύ μεγάλα ύψη σε πολύ μεγάλες περιοχές ασκήσεων. 

Το έχουν δείξει όλο το προηγούμενο διάστημα με τις μεγάλες χρονικά παραμονές των F-15 στην Ελλάδα, σε Λάρισα και Σούδα, αλλά και κατά τη διάρκεια πολλών ασκήσεων είτε διμερών, είτε διασυμμαχικών με άλλες δυνάμεις ή και Συμμαχικών σε επίπεδο ΝΑΤΟ.

Πάντως σημειολογικά ας μην ξεχνάμε πως το τελευταίο 8μηνο του περασμένου χρόνου η Πολεμική Αεροπορία έδειξε την αξία της σε κάθε συμμαχικό επίπεδο, πετώντας φτερό με φτερό με όλους τους τύπους αεροσκαφών που επιχειρούν οι χώρες- σύμμαχοι. F-35, F-15, F-18, Rafale F3R, Mirage 2000-9, Eurofighter, Mig-29 είναι οι τύπου των μαχητικών που βρέθηκαν δίπλα ή και «απέναντι» από τα «μπλε φτερά».

Πάντως η νέα συνεκπαίδευση των Αμερικανικών F-18 είναι η πρώτη συνεκπαίδευση του 2022, η οποία μάλιστα συνέπεσε μ’ ένα ακόμη παραλήρημα εξ ανατολών το οποίο στοχοποιεί ιδιαίτερα την Αμερική.

Παροξυσμός Μπαχτσελί για την θωράκιση της Ελλάδας

Ο εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν στον κυβερνητικό συνασπισμό και ηγέτης της άκρας δεξιάς επιτέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, την ώρα που τα «γεράκια» των δυο χωρών εκπαιδεύονταν σε σενάρια αερομαχιών και κρούσης νότια από τη μεγαλόνησο.

  • Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, παρά το γεγονός πως ο εξ απορρήτων του κου. Ερντογάν, Ιμπαήμ Καλίν βρίσκεται στις ΗΠΑ με αποστολή την εξομάλυνση των σχέσεων Τουρκίας- Αμερικής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εθνικιστική κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, πέραν από τα όσα είπε για την Ελλάδα- προφανώς κι αυτός ενοχλημένος από τους στοχευμένους και ποιοτικούς εξοπλισμούς– έκανε λόγο για παραβιάσεις από την χώρα μας του Διεθνούς Δικαίου στο Αρχιπέλαγος, οι οποίες στηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο «γκρίζος λύκος» του τουρκικού κοινοβουλίου έχει δηλώσει ενοχλημένος από την παρουσία των ΗΠΑ στα Ελληνικά νερά και μάλιστα με ένα αεροπλανοφόρο ενώ σ’ ότι αφορά τους εξοπλισμούς που προέρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έφτασε στο σημείο να πει πως αυτό είναι απειλή για την επιβίωση της Τουρκίας κι αυτό δεν είναι μια φιλική στάση των Ηνωμένων Πολιτειών προς την Άγκυρα.

Η συνέχεια για τον κο. Μπαχτσελί λίγο πολύ γνωστή και ιδιαίτερα προβλέψιμη αν λάβει κανείς υπόψιν του τις προγενέστερες δηλώσεις Τσαβούσογλου- Ακάρ, που έχουν να κάνουν με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Βεβαίως ο εθνικιστής ηγέτης της Άγκυρας δεν σταμάτησε κατά την ομιλία του ν’ απειλεί διαρκώς την χώρα μας για την ισχύ την οποία επιδεικνύει για την υπεράσπιση της Εθνικής κυριαρχίας.

Το βέβαιο είναι, όπως επισημαίνουν στρατιωτικές πηγές, πως η γείτονα παρατηρεί και επεξεργάζεται όλα όσα βλέπει από τα δυτικά σύνορά της κι αυτό που καταγράφει είναι ότι η Ελλάδα πλήρως εξοπλισμένη, στην οριογραμμή, θέτει και κόκκινες γραμμές μη αποδεχόμενη το επιθυμητό για την Τουρκία «γκριζάρισμα» στο Αιγαίο…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail