Έτοιμη να καταργήσει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού η Βρετανία - Τι γράφει η Daily Mail

twitter.com/sajidjavid
Freepen.gr - Τα αμφιλεγόμενα Covid passes θα καταργηθούν στην Αγγλία αυτόν τον μήνα καθώς το κύμα Omicron της χώρας συνεχίζει να καταρρέει, όπως ισχυρίστηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Sajid Javid, γράφει η Daily Mail.

Ο Javid λέγεται ότι είπε στους βουλευτές πως συμμεριζόταν την «ενστικτώδη δυσφορία» τους για τα πιστοποιητικά, τα οποία καταψήφισαν 100 Τόρις.

Οι υπουργοί επιθυμούν επίσης να σταματήσουν την ευρεία τηλεργασία από το σπίτι όταν αναθεωρηθούν τα τρέχοντα μέτρα του Σχεδίου Β στις 26 Ιανουαρίου. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι υποχρεωτικές μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα θα είναι το μόνο εναπομείναν περιοριστικό μέτρο.

Τα κρούσματα Covid στη Βρετανία μειώθηκαν στα 109.000 νέα θετικά τεστ την Πέμπτη ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν επίσης ισοπεδωθεί, αναφέρει χαρακτηριστικά η Daily Mail.

Σε μια συνάντηση με τους βουλευτές των Τόρις χθες, ο κ. Javid χαιρέτισε τα «ενθαρρυντικά σημάδια» - αλλά προειδοποίησε ότι τα νοσοκομεία εξακολουθούν να βρίσκονται υπό «σημαντική πίεση», αναφέρουν οι Times.

Επί του παρόντος, οι άνθρωποι στην Αγγλία πρέπει να επιδείξουν απόδειξη εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ για να εισέλθουν σε μεγάλες εκδηλώσεις και νυχτερινά κέντρα.

Πηγή του Whitehall είπε στην εφημερίδα: «Υπήρχε πάντα ένα πολύ υψηλό όριο στην ακολουθούμενη πολιτική και φαίνεται όλο και πιο πιθανό σε μερικές εβδομάδες να μην επιτευχθεί αυτό το όριο. Όπως εξελίσσονται τα θετικά κρούσματα, θα είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί η ανανέωση».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail