Η Ινδία δοκιμάζει βελτιωμένη ναυτική έκδοση του BrahMos - Πώς πήρε το όνομά του ο φονικός κρουζ

Freepen.gr - Η Ινδία εκτόξευσε μια βελτιωμένη έκδοση του υπερηχητικού πυραύλου κρουζ BrahMos που αναπτύχθηκε για το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης της Ινδίας (DRDO) στο Twitter του την Τρίτη.

"Η προηγμένη παραλλαγή επιφανείας - επιφανείας του πυραύλου BrahMos Supersonic Cruise δοκιμάστηκε σήμερα από το INS Visakhapatnam. Ο πύραυλος χτύπησε με ακρίβεια το καθορισμένο πλοίο στόχο", ανέφερε η DRDO.

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε δοκιμαστικά στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Ινδίας.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, η Ινδία δοκίμασε επιτυχώς την αερομεταφερόμενη έκδοση του πυραύλου BrahMos, εκτοξεύοντάς τον από ένα μαχητικό Su-30MKI στο πεδίο δοκιμών Chandipur στην ανατολική πολιτεία Odisha.

Ο υπερηχητικός πύραυλος κρουζ BrahMos παράγεται από την ινδο-ρωσική Aerospace Joint Venture. Ο πύραυλος αναπτύχθηκε από την Ένωση Έρευνας και Παραγωγής Μηχανουργίας της Ρωσίας (που βρίσκεται στην προαστιακή πόλη Reutov κοντά στη Μόσχα) και τον Οργανισμό Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης της Ινδίας.

Ο πύραυλος BrahMos εκτοξεύτηκε δοκιμαστικά για πρώτη φορά το 2001. Διαφορετικές εκδόσεις του είναι επιχειρησιακές και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδίας: την Πολεμική Αεροπορία, τον Στρατό και το Ναυτικό.

Το τελευταίο αντιτορπιλικό πυραύλων Visakhapatnam παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Το αντιτορπιλικό πυραύλων φέρει 16 αντιπλοϊκούς υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ BrahMos.

Όπως είπε νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας της Ινδίας Rajnath Singh, ο πύραυλος BrahMos που πήρε το όνομά του από τον ποταμό Brahmaputra της Ινδίας και τον ποταμό Moskva της Ρωσίας είναι σύμβολο της στρατηγικής συνεργασίας Ρωσίας-Ινδίας. Ο Singh τόνισε ότι οι πύραυλοι BrahMos ενίσχυσαν την αμυντική ικανότητα της χώρας να αποκρούει απειλές και ανέβασαν το στρατιωτικό της καθεστώς σε διεθνές επίπεδο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail