Λίγο πριν την απέλαση ο Νόβακ Τζόκοβιτς - Η βαρυσήμαντη δήλωση του πατέρα του σπουδαίου αθλητή

Novak Djokovic is stuck at an Australian airport. © Instagram @djokernole
Freepen.gr - Το νούμερο ένα στην παγκόσμια κατάταξη στο τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έλαβε την είσοδο στην Αυστραλία αφού έφτασε στη χώρα περιμένοντας να του δοθεί άδεια να αγωνιστεί στο Australian Open με ιατρική εξαίρεση.

Ώρες αφότου ο Τζόκοβιτς έφτασε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης αργά το βράδυ της Τετάρτης, τοπική ώρα, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη (ABF) εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι ο Σέρβος αστέρας «δεν παρείχε τα κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία για να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις εισόδου στην Αυστραλία και η βίζα του στη συνέχεια ακυρώθηκε».

«Οι ξένοι υπήκοοι που δε διαθέτουν έγκυρη βίζα κατά την είσοδο ή στους οποίους ακυρώθηκε η βίζα θα κρατηθούν και θα απομακρυνθούν από την Αυστραλία», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η νομική ομάδα του Τζόκοβιτς αμφισβήτησε την απόφαση μέσω προσφυγής την Πέμπτη, αλλά εάν αποτύχει, ο 34χρονος σταρ θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη χώρα.

Ο Τζόκοβιτς είχε πάει στην Αυστραλία αφού αποκάλυψε ότι είχε λάβει ιατρική εξαίρεση για να αγωνιστεί στο εναρκτήριο Grand Slam της σεζόν στη Μελβούρνη αργότερα αυτόν τον μήνα, όπου επρόκειτο να υπερασπιστεί τον τίτλο που έχει κερδίσει εννέα φορές στο παρελθόν.

Μόνο πλήρως εμβολιασμένοι παίκτες επιτρέπονται στο τουρνουά, εκτός εάν τους χορηγηθεί το είδος της εξαίρεσης που είχε λάβει ο Τζόκοβιτς, η οποία επαληθεύτηκε από δύο ξεχωριστές ιατρικές ομάδες στην Αυστραλία.

Ο Τζόκοβιτς κρατήθηκε αρχικά σε ένα δωμάτιο του αεροδρομίου, ενώ το θέμα είχε λυθεί, πριν μεταφερθεί σε ένα κοντινό ξενοδοχείο υπό τον έλεγχο των αρχών μετανάστευσης.

Η είδηση ​​της κατάστασής του έγινε αντιληπτή με οργή από τον πατέρα του, Σρτζάν, ο οποίος είπε ότι «δεν ήταν απλώς ένας αγώνας για τον Νόβακ, αλλά ένας αγώνας για ολόκληρο τον κόσμο».

Σε άλλο σημείο, ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι ο σταρ του τένις έπεσε θύμα «παρενόχλησης» και υποσχέθηκε ότι «όλη η Σερβία» βρίσκεται πίσω του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail