Στα ύψη η ανησυχία για πανδημία – ακρίβεια – Βαρύ το κλίμα σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία

-Υπουργοί και βουλευτές κρύβονται και δεν υπερασπίζονται τις αποφάσεις και τα μέτρα

Βαρύ είναι το κλίμα στις τάξεις της κυβέρνησης αλλά και της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η επέλαση της πανδημίας και το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τη χώρα εντείνουν την απογοήτευση και τη δυσφορία των πολιτών.

Από: paron.gr

Υπουργοί και βουλευτές στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους εκφράζουν ανοιχτά τον προβληματισμό τους για τους χειρισμούς ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας και επισημαίνουν λάθη και αστοχίες που –όπως σημειώνουν– «θα έπρεπε να είχαν αποφευχθεί». Αν και αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη και μη προβλέψιμη κατάσταση, διαπιστώνουν ότι «πολλές φορές δείχνει να τρέχει πίσω από τα γεγονότα» και αυτό, όπως προσθέτουν, προκαλεί σύγχυση και ανασφάλεια στους πολίτες.

Ένα δεύτερο ζήτημα που συνεισφέρει στον προβληματισμό που επικρατεί στα ενδότερα της κυβερνητικής παράταξης έχει να κάνει με την πολυφωνία που καταγράφεται, όπου αρμόδιοι και μη εκφράζουν τις απόψεις τους ή και προαναγγέλλουν αποφάσεις και μέτρα που συνήθως δεν εφαρμόζονται.

Ανάλογης έντασης είναι η ανησυχία των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά τις επιπτώσεις (πολιτικές παρενέργειες) του κύματος ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης. Ειδικότερα δε σε ό,τι έχει να κάνει με τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο, που έχουν εκτινάξει το κόστος για χιλιάδες νοικοκυριά. Μπορεί η κυβέρνηση να εξαγγέλλει κάθε τόσο νέα μέτρα, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν τις απώλειες και την επιβάρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών.

Στον απόηχο όλων αυτών, υπουργοί και βουλευτές δεν κρύβουν τους φόβους τους για τις συνέπειες (επιπτώσεις) που μπορεί να επιφέρει σε πολιτικό επίπεδο το διπλό τσουνάμι πανδημίας και ακρίβειας.

Φόβοι που κάθε άλλο παρά αβάσιμοι είναι αν εξετάσει κανείς με προσοχή την εικόνα των δημοσκοπήσεων του τελευταίου τριμήνου.

Η Νέα Δημοκρατία έχει μπει σε μια φθίνουσα –κατά πολλούς μη αναστρέψιμη– πορεία και απομακρύνεται σταθερά από το ποσοστό που είχε συγκε­ντρώσει στις εκλογές του 2019 αλλά και από το όριο της αυτοδυναμίας. Αν η κατάσταση δεν ανατραπεί, ο Κυρ. Μητσοτάκης εκτός από το αφήγημα για μια δεύτερη τετραετία ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψει και αυτό για τις διπλές εκλογές.

Μέσα σε αυτό το κλίμα απογοήτευσης και ανησυχίας δεν είναι λίγοι οι υπουργοί και αρκετοί περισσότεροι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που… κρύβονται. Αποφεύγουν συστηματικά να υπερασπιστούν τις θέσεις και τις αποφάσεις της κυβέρνησης είτε διότι διαφωνούν με αυτές είτε διότι δεν θέλουν να ταυτιστούν με ορισμένες από αυτές και να δυσαρεστήσουν το εκλογικό τους σώμα. Με συνέπεια όσοι δίνουν τη μάχη στη Βουλή ή μέσα από τα Μέσα Ενημέρωσης να είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι, μετρημένοι στα δάχτυλα κυριολεκτικά.

Προϊόντος του χρόνου η κατάσταση αυτή παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, γεγονός που έχει προκαλέσει την ενόχληση και τη δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου.

«Η κυβέρνηση δίνει μια σκληρή και πολυμέτωπη μάχη, δεν μπορούν ορισμένοι να φυγομαχούν και να κρύβονται», σημειώνουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού. Οι αιχμές τους δε έχουν ως στόχο κορυφαίους υπουργούς, που ασχολούνται μόνο με τα του υπουργείου τους για να μην έχουν πολιτικό κόστος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail