Καζακστάν: Σχέδιο για το ουράνιο και το «Τέλος του Κόσμου»

Η κατάσταση στο Καζακστάν, έναν από τους κύριους παραγωγούς ουρανίου στον κόσμο, κινδυνεύει να έχει αντίκτυπο στην πυρηνική βιομηχανία αλλά και στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Από: strategika51.org

Η τρέχουσα κρίση στο Καζακστάν - και είναι αρκετά σοβαρή ώστε να έχει ενεργοποιήσει ένα μυστικό ρωσικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης - έχει ήδη άμεσο αντίκτυπο στις τιμές του ουρανίου. Το Καζακστάν είναι ένας από τους κύριους παραγωγούς ουρανίου στον κόσμο με σχεδόν το 40% της παγκόσμιας παραγωγής.

Οι μετοχές της Kazatomprom, του μεγαλύτερου εθνικού φορέα εκμετάλλευσης, υποχώρησαν 11% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Την ίδια στιγμή, οι τιμές του ουρανίου εκτινάχθηκαν κατά 8% στις διεθνείς αγορές, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει ένα έργο για τη χορήγηση της πράσινης ετικέτας στην πυρηνική βιομηχανία.

Το Καζακστάν συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγέων πετρελαίου και φυσικού αερίου εκτός του ότι είναι ο σημαντικότερος παραγωγός ουρανίου. Η απόφαση της κυβέρνησης του Καζακστάν να άρει τις επιδοτήσεις στην τιμή του LNG ως μέρος της άρσης ορισμένων επιδοτήσεων έχει δημιουργήσει μια μεγάλη γεωστρατηγική κρίση.

Η εξουδετέρωση του διαδικτύου και των δικτύων θα επηρεάσει αρνητικά τα κρυπτονομίσματα και τις επικοινωνίες και θα καταδείξει την ύπαρξη προηγμένων δυνατοτήτων κυβερνοπολέμου.

Η χαοτική αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους από το Αφγανιστάν μετά από μια δοκιμασία σχεδόν δύο δεκαετιών έχει αποδυναμώσει τη νότια πλευρά του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) και ιδιαίτερα το Τατζικιστάν. Αλλά ο στόχος της επιλογής φαίνεται να είναι το Καζακστάν. Οι Ρώσοι θεωρητικοί της Gibridnaya Voyna περίμεναν τον αντίπαλο κατά μήκος ενός άξονα που εκτείνεται από τη Σκανδιναβία έως την Κριμαία, αλλά φαίνεται ότι ο αντίπαλος υβριδικός πόλεμος που βασίζεται στο δημιουργικό χάος έχει χτυπήσει το πιο στρατηγικό σημείο. Αυτό εξηγεί τη ρωσική αντίδραση, μια από τις πιο καθοριστικές που έχουν παρατηρηθεί ποτέ, με την ενεργοποίηση του σχεδίου εμπνευσμένου από το μυστικό σχέδιο "День приговора" (Τέλος του κόσμου): ολοκληρωτικό κλείδωμα της περιοχής, εξαφάνιση του Διαδικτύου, τύφλωση του δορυφόροι παρατήρησης, ηλεκτρονικές και ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές, εξασφάλιση αποθηκών και στρατηγικών υποδομών και ανάπτυξη δυνάμεων εξειδικευμένων στον ασύμμετρο υβριδικό πόλεμο πέμπτης γενιάς. 

 Είναι αναμφίβολα μια φουτουριστική σύγκρουση που προμηνύει ποιες θα είναι οι υβριδικές συγκρούσεις ευρέος φάσματος και μεσαίας έντασης που θα στοχεύουν περιοχές με σημαντικούς στρατηγικούς πόρους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail