«Τα παιδιά μας βρίσκονται στη φυλακή επειδή είναι Κούρδοι»

Οικογένειες και συγγενείς κρατουμένων που κράτησαν ολονυχτία για δικαιοσύνη στο Amed είπαν: «Τα παιδιά μας φυλακίζονται επειδή είναι Κούρδοι».

Freepen.gr - Η Αγρυπνία Δικαιοσύνης που εγκαινίασαν οικογένειες κρατουμένων στους χώρους του Δικηγορικού Συλλόγου Amed διανύει την 50ή της ημέρα. Δεδομένου ότι πολλές οικογένειες πήγαν στην Άγκυρα για να εκφράσουν τα αιτήματά τους στο κοινοβούλιο, μόνο 3 οικογένειες παρευρέθηκαν σήμερα στην ολονυχτία γράφει το πρακτορείο Firat.

Μιλώντας στην ολονυχτία, η Fevziye Kolakan, ένας από τους συγγενείς των κρατουμένων, είπε: «Ακόμα κι αν μας πάρει 50 χρόνια, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να πάρουμε πίσω τα παιδιά μας».

Υποδεικνύοντας τους κρατούμενους στους οποίους έχει αρνηθεί την απελευθέρωση παρά την έκτιση της ποινής τους, η Kolakan καταδίκασε την επιβολή μετανοίας στους κρατούμενους, προσθέτοντας: «Τα παιδιά μας φυλακίζονται επειδή υπερασπίστηκαν τη γλώσσα τους. Είναι στη φυλακή μόνο και μόνο επειδή είναι Κούρδοι».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail