Στη Σερβία καταγγέλλουν ότι κρατείται ξανά ο Τζόκοβιτς - Διαψεύδουν οι Αυστραλοί

novakdjokovic.com
Δημοσιεύματα ισχυρίζονται ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει τεθεί υπό κράτηση για δεύτερη φορά στην Αυστραλία, παρά το γεγονός ότι ο δικαστής αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος, αν και αντικρουόμενες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές εξακολουθούν να εξετάζουν τις επιλογές τους.

Δικαστής σε Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο της Μελβούρνης έκρινε τη Δευτέρα ότι οι αυστραλιανές αρχές συμπεριφέρθηκαν «παράλογα» όταν ακύρωσαν τη βίζα του Τζόκοβιτς την περασμένη εβδομάδα, καθώς ο νούμερο ένα στον κόσμο προσπάθησε να εισέλθει στη χώρα με ιατρική εξαίρεση για το εμβόλιο Covid.

Ο Τζόκοβιτς, 34 ετών, διατάχθηκε να αφεθεί ελεύθερος εντός 30 λεπτών από την απόφαση της Δευτέρας, αλλά περισσότερες από δύο ώρες αργότερα λέγεται ότι βρισκόταν στα γραφεία μιας δικηγορικής εταιρείας της Μελβούρνης όπου του είχε επιτραπεί να παρακολουθήσει τη νομική διαδικασία της ημέρας.

Ο κυβερνητικός δικηγόρος Κρίστοφερ Ταν είχε προειδοποιήσει κατά τη διάρκεια της υπόθεσης πως ο υπουργός Μετανάστευσης Αλεξ Χοκ θα μπορούσε να παρέμβει για να ακυρώσει την απόφαση του δικαστή και να κρατήσει ξανά τον Τζόκοβιτς με σκοπό την απέλασή του.

Αναφορές στη Σερβία και αλλού, μερικές από τις οποίες ανέφεραν τον πατέρα του Τζόκοβιτς, Σρτζάν, ισχυρίστηκαν ότι οι αυστραλιανές αρχές «συνέλαβαν» ξανά τον Τζόκοβιτς.

Διαψεύδουν οι Αυστραλοί

Σύμφωνα με τα αυστραλιανά The Age και The Sydney Morning Herald, που επικαλούνται κυβερνητικές πηγές, ο Τζόκοβιτς δεν έχει συλληφθεί, αλλά ακόμη εξετάζεται η περίπτωση της προσωπικής απόφασης του υπουργού για την εκ νέου ακύρωση της βίζας του. 

Τα ΜΜΕ της χώρας σημειώνει ότι ο Αλεξ Χοκ, έχει χρονικό περιθώριο 4 ωρών για να αποφασίσει αν θα παρέμβει ο ίδιος ώστε να ανατραπεί η ανακοίνωση του δικαστηρίου υπέρ του Σέρβου και να απελαθεί από την Αυστραλία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail