Ο Μητσοτάκης και ο Πατούλης δε φταίνε ποτέ!

Το ότι μας έχουν γραμμένους κανονικά δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά αναρωτιόμαστε πόσος καιρός πρέπει να περάσει για να το καταλάβουμε συνολικά

Από: sportime.gr - Νίκος Μπουρλάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε φέρει καμία ευθύνη για ό,τι κακό συμβαίνει σε αυτή τη χώρα, εμείς φταίμε. Κανόνας νούμερο ένα.

Διότι ως γνωστόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συμμετοχή μόνο σε φιέστες. Είτε πρόκειται για ονειρικές εκδηλώσεις στη Σαντορίνη για το τέλος του κορονοϊού (θα έπρεπε να γελάσουμε αλλά με τόσους χιλιάδες νεκρούς δε θα το κάνουμε) είτε για τη θριαμβευτική υποδοχή των Rafale. Δεν έχω κάτι άλλο να θυμηθώ!

Επίσης ποτέ δε φταίει ο Γιώργος Πατούλης. Ο άνθρωπος που έφτιαξε παράσταση νίκης με σύνθημα «φταίει η Δούρου» παραμένει μακριά από τα προβλήματα. Βγαίνει αξύριστος όμως για να δείξει ότι «δεν προλαβαίνει» αλλά επί της ουσίας μας έχει πει ότι «δε φταίει».

Τα ίδια το καλοκαίρι με τις φωτιές, τα ίδια τώρα με τα χιόνια, οι συγκεκριμένοι δύο δε φταίνε ποτέ. Βγαίνει και ένας Άδωνις να πανηγυρίζει στο Twitter την αρχειοθέτηση (την οποία ονομάζει «δικαίωση») της υπόθεσής του, βγήκε και η Βούλτεψη να τσιρίξει σε κανάλι την πρώτη μέρα της κακοκαιρίας και το τσίρκο βρίσκεται μπροστά σας.

Την ίδια στιγμή που εν έτη 2022 παραμένουν επί 24ωρου και βάλε οι συμπολίτες μας στην Αττική Οδό (!!!) εγκλωβισμένοι, νηστικοί, παγωμένοι, ο ένας επιρρίπτει ευθύνες στον άλλον ενώ ο υπουργός Στυλιανίδης ζήτησε «συγγνώμη».

Τι να την κάνουν τη «συγγνώμη» κύριε υπουργέ! Χιονάνθρωποι κοντεύουν να γίνουν.

Πλέον το αφήγημα είναι ξεκάθαρο μπροστά μας. Πρώτον, θα γίνει λόγος για «πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα» που πάντως δεν είναι. Σπάνια για την πρωτεύουσα, είναι. Πρωτόγνωρα, όχι! Και ειδικά από τη στιγμή που ήταν γνωστό ότι θα ερχόταν κακοκαιρία, το έλεγαν στα κανάλια όπου τόνιζαν ότι «ο Κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος».

Ήταν πανέτοιμος σε τι; Στο να εγκλωβιστούν οι άνθρωποι στο καλύτερο οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας;

Να πέσει το ρεύμα σε μεγάλο μέρος της χώρας;

Στο να καταφύγουν οι ταλαιπωρημένοι σε ξενοδοχεία, μετά από ώρες, νηστικοί και παγωμένοι για να κοιμηθούν στο πάτωμα;

Στο να μην είναι έτοιμα ΟΛΑ τα σχολεία για τηλεκπαίδευση (και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας) από την αρχή της σεζόν; Α ναι και οι (τεμπέληδες κατά Πορτοσάλτε και ομοίους) εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν smartphone οπωσδήποτε, αφού παίρνουν και μεγάλο μισθό. Ή να περπατήσουν στα χιόνια να πάνε στο σχολείο με κίνδυνο σωματικής ακεραιότητας. Σα δε ντρεπόμαστε.

Κι εδώ πάμε στο δεύτερο σημείο: «Φταίει η Ατττική Οδός»! Ειδικά μετά την ανακοίνωση που έβγαλε, μπορεί εύκολα να δικαιολογήσει το κυβερνητικό αφήγημα. Όμως δεν είναι έτσι. Φυσικά κι έχει τις ευθύνες αφού μιλάμε για ιδιωτικό τομέα, αλλά αυτό δεν αφαιρεί τις αντίστοιχα ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ της Κυβέρνησης.

Η αλήθεια είναι ότι το όνομα «Μητσοτάκης» εξαφανίζεται ως δια μαγείας σε κάθε δύσκολη στιγμή ή απόφαση. Πάντα είναι εύκαιρη μια «επιτροπή που αποφάσισε» ή μια «Αττική Οδός που είναι ιδιωτική» για να τη βάλουν μπροστά και ταυτόχρονα πίσω, τον πρωθυπουργό.

Ο οποίος δεν έχει κανένα πρόβλημα μετά τις mega fires να μας πει για τα mega snow αν και το πιθανότερο είναι στο άκουσμα μιας τέτοιας δικαιολογίας να γελάσουν και οι πιγκουίνοι στην Ανταρκτική.

Και ταυτόχρονα η κακοκαιρία με το όνομα ΕΛΠΙΣ μας τρολάρει και μας δείχνει ότι δεν έχουμε ελπίδα

Μια περίοδος γεμάτη αποτυχίες, είτε μιλάμε για διαχείριση πανδημίας, είτε για τις φονικές πυρκαγιές και το πώς (δεν) αντιμετωπίστηκαν, είτε τώρα για το χιόνι! Και κυρίως στο διάστημα αυτό μια ξεκάθαρη αντίληψη ότι «φταις εσύ» διότι δεν υπάρχει «ατομική ευθύνη»!

Κάτι τελευταίο

Στην κακοκαιρία του 2017 το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας (ως αντιπολίτευση τότε) είχε εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση:

Μήπως να βάλουμε τα ίδια ερωτήματα και τώρα; Αλλά ξέρουμε τι απαντήσεις θα πάρουμε. Άλλωστε, πάντα φταίνε οι άλλοι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail