Ο δρόμος της Σουηδίας ήταν ο πιο ψύχραιμος, λογικός κι επιστημονικός

brightfreak / pixabay
Το να συζητάμε ακόμη για πιστοποιητικά εμβολιασμού και περιορισμού στους ανεμβολίαστους, όταν είναι οι εμβολιασμένοι κυρίως που όχι απλά βγαίνουν θετικοί στην Όμικρον, αλλά και νοσούν, αποδεικνύει ότι η όλη διαχείριση της πανδημίας είχε άλλους σκοπούς. 

Ελένη Παπαδοπούλου

Ο ΠΟΥ καθυστερεί να σφυρίξει την λήξη του ματς για ευνόητους λόγους. Η ΕΕ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει αυτό που έχουμε καταλάβει όλοι και κάποια υστερικά μέλη της επιβάλλουν υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και εμβολιαστικά πάσα, όταν οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν κανονικότατα. 

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για διακριτική μεταχείριση του πληθυσμού, εφόσον όλος ο πληθυσμός πλήττεται το ίδιο, αν όχι περισσότερο οι εμβολιασμένοι, από την μετάλλαξη.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Lancet δε, και που εδώ έθαψαν κανονικά, μιλά για αύξηση μολύνσεων σε χώρες και περιόδους εκτεταμένων εμβολιασμών. Όχι, πως δεν το είχαμε καταλάβει δηλαδή όταν π.χ. στις εμβολιασμένες κατά 90% Σεϋχέλλες έγινε λοκντάουν μέσα στο καλοκαίρι και στο Ισραήλ το ένα κύμα ερχόταν μετά το άλλο, αλλά ήρθε και η μελέτη να το επιβεβαιώσει.

Ο δρόμος της Σουηδίας τελικά, που όλοι κάνουν ότι δεν βλέπουν, ήταν ο πιο ψύχραιμος, ο πιο λογικός, ο πιο επιστημονικός και ο πιο σωστός ως προς τον σεβασμό προς τους πολίτες. 

Η Ιταλία με τη διορισμένη κυβέρνηση Ντράγκι, βιτρινούλα της ΝΤΠ, δεν μπορεί να αποτελεί παράδειγμα, ούτε η Γαλλία του Μακρόν που ξεφύτρωσε από το πουθενά, αν και εκεί δεν είχαν τα δικά μας χάλια. 

Τα πιστοποιητικά έπρεπε ήδη να αποτελούν παρελθόν. Αντί αυτού ασθενείς εμβολιασμένοι μπορούν να κυκλοφορούν κανονικά, αν και ασθενείς, ενώ υγιείς ανεμβολίαστοι είναι σε κατ'οίκον περιορισμό.

Πιστοποιητικό κυκλοφορίας λοιπόν ως προνόμιο σκέτο. Όχι ως εργαλείο περιορισμού. Που δεν ήταν και ποτέ δηλαδή, αλλά λέμε απλά τι έλεγαν.

Παρελθόν έπρεπε να αποτελούν και όλοι αυτοί οι εκτεταμένοι έλεγχοι με τα τεστ, για να δούμε αν έχουμε κρυώσει. Ήδη στη Γαλλία ανοίγει διάλογος για το τι ακριβώς εξυπηρετεί όλο αυτό το testing, το οποίο στοιχίζει και πανάκριβα, πέραν του να διασπείρει τον πανικό. 

Οπότε το θέμα δεν είναι ούτε νέα μέτρα, ούτε υποχρεωτικότητες. Το θέμα είναι πότε θα καταργηθεί το άχρηστο πιστοποιητικό και θα τελειώνουν οι υστερίες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail