Η Κίνα θέλει μαζί με τη Ρωσία να απαντήσουν στην επίπλαστη υπεροχή των ΗΠΑ

Freepen.gr - Ο Κινέζος πρεσβευτής στη Ρωσία Zhang Hanhui δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestia ότι το Πεκίνο και η Μόσχα πρέπει να εμβαθύνουν την στρατηγική τους συνεργασία προκειμένου να αντισταθούν στην πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δύσης.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους δυτικούς συμμάχους τους, ασκούν πίεση στην Κίνα και τη Ρωσία σε όλα τα μέτωπα — σε πολιτικό, οικονομικό, στρατιωτικό και ανθρωπιστικό τομέα, καθώς και σε τομείς ασφάλειας, επιστήμης και τεχνολογίας», είπε.

Επιπλέον, τόνισε ο διπλωμάτης, οι δυτικές χώρες ασκούν εξωεδαφική δικαιοδοσία και εφαρμόζουν αυθαίρετα κυρώσεις κατά κυβερνητικών υπηρεσιών, εταιρειών και προσωπικού τόσο της Ρωσίας όσο και της Κίνας σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την ανάπτυξη των δύο χωρών.

«Σε απάντηση σε μια τέτοια απεριόριστη υπεροχή και πολιτική δύναμης, πρέπει να συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τη στρατηγική συνεργασία και να ενισχύσουμε το πρακτικό της μέρος σε διάφορους τομείς, προκειμένου να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στον διπλό περιορισμό που έχουν εφαρμόσει οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Δύση», είπε ο πρέσβης.

Στις 15 Δεκεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με τον Κινέζο Πρόεδρο Xi Jinping, χαρακτήρισε τις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κίνας πραγματικό παράδειγμα συνεργασίας στον 21ο αιώνα. Ο Σι Τζινπίνγκ, με τη σειρά του, επεσήμανε ότι η ρωσο-κινεζική σχέση κατά την περίοδο των μεγάλων αλλαγών στον κόσμο έδειξε έντονη ζωτικότητα και άντεξε σε διάφορες δοκιμασίες.

Η Δύση κατηγορεί συνεχώς τη Ρωσία και την Κίνα για προσπάθειες να ξαναγράψουν την παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Συγκεκριμένα, η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Ελίζαμπεθ Τρας κάλεσε τις χώρες της G7 να συνεργαστούν για την προστασία των δημοκρατιών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σύμφωνα με αυτήν, οι δυτικές δημοκρατίες θα πρέπει να πάρουν θέση ενάντια στους επιτιθέμενους - τη Ρωσία και την Κίνα καταρχήν.

* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail