Τζόκοβιτς: «Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τη Σερβία και όλους τους καλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο»

instagram.com/djokernole/
Freepen.gr - Το νούμερο ένα του τένις στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς, έστειλε ένα μήνυμα στους θαυμαστές του καθώς περιμένει την απόφαση για το αν θα απελαθεί από την Αυστραλία αφού τέθηκε υπό κράτηση όταν εισήλθε στη χώρα για το πρώτο Grand Slam του 2022.

Σε μια καταστροφή που έχει ξεπεράσει το αθλητικό δράμα, ο Τζόκοβιτς κρατείται σε ξενοδοχείο αφού του είπαν ότι η ιατρική εξαίρεση που του χορηγήθηκε για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open δεν ισχύει.

Ο Τζόκοβιτς έσπασε τη σιωπή του εν μέσω δημοσιεύσεων των μέσων ενημέρωσης για έγγραφα που διέρρευσαν, τα οποία έδειχναν ότι οι οδηγίες φαινόταν πως συμβούλευαν τους παίκτες ότι θα μπορούσαν να παίξουν στο τουρνουά εάν μπορούσαν να αποδείξουν πως είχαν βγει θετικοί στον Covid μετά τις 31 Ιουλίου 2021.

Μιλώντας για πρώτη φορά ο Τζόκοβιτς έδωσε μια σύντομη απάντηση στους υποστηρικτές του.

«Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τη Σερβία και όλους τους καλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που μου στέλνουν την υποστήριξή τους», έγραψε ο Τζόκοβιτς στο Instagram, όπου έχει σχεδόν 10 εκατομμύρια ακόλουθους, μέσω μετάφρασης. «Ευχαριστώ αγαπητέ Θεέ για την υγεία».

Οι θαυμαστές του Τζόκοβιτς έχουν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο και η ανταπόκριση στην πατρίδα του 20 φορές πρωταθλητή Grand Slam ήταν σφοδρή.

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατηγόρησε τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ ​​Μόρισον ότι συμμετείχε σε ένα «κυνήγι μαγισσών» κατά του εθνικού ήρωα και οι γονείς του Τζόκοβιτς αντέδρασαν εξαγριωμένα, με τον πατέρα του, Σρτζάν, να λένε ότι οι Αυστραλοί ηγέτες είναι ένοχοι διότι «ποδοπατούν το σερβικό λαό».

Μεταφέρθηκε σε ένα ξενοδοχείο μεταναστών σε ένα βρώμικο δωμάτιο χωρίς τα αντικείμενά του, τα οποία του είπαν ότι θα του επέστρεφαν μετά την επιστροφή του στην Ευρώπη», είπε ο αδερφός του Τζόκοβιτς, Τζόρτζε.

«Του φέρθηκαν σαν εγκληματία, ενώ είναι ένας υγιής και αξιοπρεπής άνθρωπος και ένας αθλητής που δεν έχει θέσει σε κίνδυνο τη ζωή κανενός και δεν έχει διαπράξει κανένα ομοσπονδιακό ή νομικό αδίκημα».

Οι προφανείς οδηγίες που διέρρευσαν, οι οποίες φαίνεται να λένε πως οι παίκτες μπορούν να αναβάλουν τον εμβολιασμό έως έξι μήνες μετά το θετικό τεστ, είναι πιθανό να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στον αρχηγό του Tennis Australia, Craig Tiley.

Η αφοσιωμένη σύζυγος του Τζόκοβιτς, Γελένα, έχει ήδη μιλήσει στην πλατφόρμα των social media.

«Σας ευχαριστώ, αγαπητοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, που χρησιμοποιήσατε τη φωνή σας για να στείλετε αγάπη στον σύζυγό μου», έγραψε.

«Παίρνω μια βαθιά ανάσα για να ηρεμήσω και να νιώσω ευγνωμοσύνη (και κατανόηση) αυτήν την στιγμή για όλα αυτά που συμβαίνουν.

"Ο μόνος νόμος που πρέπει να σεβαστούμε όλοι πέρα ​​από κάθε σύνορο είναι η αγάπη και ο σεβασμός για έναν άλλον άνθρωπο. Η αγάπη και η συγχώρεση δεν είναι ποτέ λάθος, αλλά μια ισχυρή δύναμη".

Η απόφαση για τον Τζόκοβιτς αναμένεται να ληφθεί από δικαστή τη Δευτέρα.  

* πληροφορίες RT.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail